spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
26-feb.-2024

UDMR, reunit la nivel de Prezidiu: Se caută înlocuitor la Mediu. Korodi, favorit!

- Advertisement -

Conducerea UDMR se reuneşte, astăzi, la nivelul Prezidiului formaţiunii, pentru a decide dacă mai numeşte un înlocuitor în locul demisionarului Laszlo Borbely din fruntea Ministerului Mediului. La bursa politică, favorit este dat Attila Korodi, fost ministru de resort în perioada 2007 – 2008 şi un apropiat al lui Borbely.

Attila Korodi, fost ministru al Mediului în perioada 2007-2008, are cele mai mari şanse să preia din nou portofoliul de la Ministerul Mediului şi Pădurilor, susţine de altfel surse din cadrul acestei formaţiuni. Creditaţi cu şanse sunt vehiculaţi, totuşi, încă doi udemerişti: Karoly Borbely şi Tanczos Barna, amândoi secretari de stat în guvernul Ungureanu.

Attila Korodi a mai deţinut funcţia de ministru al Mediului în mandatul Guvernului Călin Popescu-Tăriceanu, respectiv în perioada 2007 – 2008, iar Karoly Borbely este secretar de stat în Ministerul Economiei din ianuarie 2010.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a demisionat din funcţie, joia trecută, interimatul fiind asigurat de premierul Mihai-Răzvan Ungureanu.

Demisia ministrului a venit pe fondul cererii procurorului general al României, Laura Codruţa Kovesi de declanşare a procedurilor pentru obţinerea avizului din partea Camerei Deputaţilor, necesar demarării urmăririi penale faţă de Laszlo Borbely, deputat UDMR, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi infracţiunea de fals în declaraţii.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.