23.4 C
Vaslui
06-iul.-2022

Udrea: „Nu sunt de acord cu cei care-și fac imagine pe seama PDL”

După revolta internă la vârful PDL împotriva criticilor lansate de Cristian Preda la adresa corupției unor lideri, Elena Udrea i-a făcut astăzi morală public europerlamentarului, chiar dacă a evitat să-i menționeze explicit numele.

Invitată la alegerile județele la PDL Ilfov, Udrea i-a pus la zid pe cei care „își fac imagine pe seama partidului”, susținând că „e incorect să spui despre PDL că e un partid clientelar”, cazurile semnalate public inclusiv de Preda fiind, în opinia ministrului turismului, „probleme punctuale”.

„Unii colegii au găsit argumente să-şi facă propria imagine pe seama partidului. Faptul că în ultimii ani foarte mulţi ni s-au alăturat, faptul că nu întotdeauna am reuşit să susţinem oameni care să respecte spiritul partidului a făcut să fie un argument pentru unii de a critica partidul din afara lui. Nu sunt de acord cu cei care vor să-şi facă imagine pe seama partidului. Ştiu că avem probleme punctuale şi noi suntem cei care trebuie să le tranşăm cu fermitate, cum am făcut-o întotdeauna”, a susținut Udrea, acuzând „criticile nedrepte ale unor colegi”.

„Nu putem lăsa PDL să fie acuzat de clientelism şi corupţie”

Mai mult, Udrea s-a opus vehement etichetei de „partid clientelar” aplicată PDL. „Aparatul bugetar e înţesat de oameni care au fost aduşi acolo de PNL şi PSD. (…) Nu PDL a fost cel care şi-a însoţit colegii când au avut probleme cu justiţia, aşa cum PNL s-a dus cu Patriciu la tribunal în ideea că poate impresionează instanţa. Mai mult de jumătate din ţară are preşedinţi de Consilii Judeţene PSD şi PNL. Nu putem lăsa PDL să fie acuzat de clientelism şi corupţie în condiţiile în care mai există încă PSD şi PNL”, a pasat Udrea principala vină la opoziție.

Criticile voalate ale Elenei Udrea avându-l ca țintă inclusiv pe Cristian Preda vin la mai puțin de o săptămână după ce liderii PDL au discutat foarte serios varianta excluderii europarlamentarului din PDL, fără ca ulterior să îi transmită oficial acest lucru. Planul de excludere a lui Preda, susținut, printre alții, inclusiv de Elena Udrea, a fost declanșat de comentariile recente ale acestuia potrivit cărora „orice corupţie este iertată (în PDL – n.r.) dacă ai performanţă electorală”.

evz.ro

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here