UE a dat în judecată compania AstraZeneca pentru că nu a livrat vaccinurile anti-Covid-19 promise prin contract

Comisia Europeană a anunțat luni că a demarat acțiuni legale împotriva companiei AstraZeneca pentru nerespectarea contractului privind furnizarea vaccinului împotriva Covid-19. Totodată, UE acuză compania farmaceutică britanico-suedeză de neprezentarea unui plan fiabil care să asigure livrarea serului la timp, scrie Reuters.

Potrivit contractului, AstraZeneca se angajase să să facă „toate eforturile rezonabile” pentru a livra către UE circa 180 de milioane de doze de vaccin în trimestrul doi. Cu toate acestea, pe 12 martie, compania a anunțat că va putea livra doar o treime din această cantitate.

La o săptămână de la acest anunț, Comisia Europeană a trimis companiei o notificare, ca prim pas al procedurii juridice de rezolvare a disputelor.

„Comisia a iniţiat vineri acţiuni legale împotriva AstraZeneca”, a declarat la o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al executivului comunitar. Acesta a mai spus că toate cele 27 de state membre sprijină demersul.

„Unii termeni ai contractului nu au fost respectați, iar compania nu a fost în poziția de a furniza o strategie de încredere care să asigure livrarea la termen a dozelor”, a explicat acesta.

„Vrem să ne asigurăm că există o livrare rapidă a unui număr suficient de doze, la care cetățenii europeni au dreptul, și care a fost promis pe baza contractului”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/ue-a-dat-in-judecata-compania-astrazeneca-pentru-nerespectarea-contractului-de-livrare-a-vaccinului-anti-covid-19-1509217
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ