UE anunță pedepse pentru UK, dacă acordul Brexit va fi încălcat: „Nu vom avea nicio ezitare”

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a avertizat că Uniunea Europeană nu va avea nicio ezitare să pedepsească guvernul britanic dacă acesta își va încălca obligațiile spre care s-a angajat în cadrul acordului Brexit semnat la sfârșitul anului trecut. Declarațiile șefei executivului european vin în contextul în care Parlamentul European se pregătește să dea votul final asupra tratatului, relatează The Guardian.

Ursula von der Leyen a vorbit înainte de votul programat în Parlamentul European. Nu există dubii cu privire la aprobarea de către legislativ a acordului Brexit, însă UE vrea să facă cât se poate de clar faptul că viitoarele posibile încercări ale Marii Britanii de a ignora prevederile tratatului nu vor fi tolerate.

„Acest acord vine cu posibilități de a rezolva conflicte și dispute și mecanisme care permit măsuri unilaterale acolo unde este necesar.

Vreau să fie foarte clar: nu vrem să folosim aceste instrumente, dar nu vom ezita să le folosim dacă va fi nevoie. Sunt esențiale pentru a ne asigura că Regatul Unit se va conforma în totalitate cu acordul comercial și acordul de retragere, ambele negociate în detaliu și care au fost acceptate de ambele părți”, a spus Ursula von der Leyen.

Președinta Comisiei a mai spus că speră ca acordul comercial cu UK să fie o fundație pentru o relație strânsă între cele două părți. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue-anunta-pedepse-pentru-uk-daca-acordul-brexit-va-fi-incalcat-nu-vom-avea-nicio-ezitare-1510269
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ