UE trimite ajutor de urgență pentru India. România donează aparate de oxigen

România și alte cinci țări din UE trimit în India un transport de urgență cu echipament medical, după ce autoritățile indiene au cerut ajutor prin mecanismul UE de protecție civilă. România va trimite 80 de concentratoare de oxigen și 75 de cilindri de oxigen. 

Irlanda donează 700 de concentratoare de oxigen, un generator de oxigen, 365 de ventilatoare, Belgia 9000 de doze de Remdesivir, Luxemburg – 58 de ventilatoare, Portugalia – 5500 de flacoane de Remdesivir și 20 000 de litri de oxigen, iar Suedia 120 de ventilatoare.

Comisia Europeană a anunțat că în zilele următoare se vor implica în acțiune și Franța și Germania.

Janez Lenarčič, Comisarul european pentru managementul crizelor, a spus că ”UE este alături de poporul indian și este gata să ofere sprijin în această perioadă critică”

India se luptă cu un dezastru umanitar, după ce numărul infectărilor cu Covid a scăpat de sub control iar spitalele indiene au rămas fără oxigen.

Cererea de oxigen a crescut cu 20% în ultimele zile. În capitala țării, spitalele se confruntă cu o lipsă acută – duminică, 20 de pacienți au murit la spitalul Jaipur Golden din cauza unei crize severe de oxigen. Alți 8 au murit la spitalele Gurgaon Kathuria și Virat după ce acestea au rămas fără oxigen, iar livrările nu au ajuns la timp

Oamenii au început deja să cumpere individual oxigen și medicamente precum Remdesivir. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue-trimite-ajutor-de-urgenta-pentru-india-romania-doneaza-aparate-de-oxigen-1510397
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ