0.1 C
Vaslui
01-dec.-2022

UE va încerca marți să ajungă la un acord pentru raționalizarea gazelor, dar consensul este dificil de obținut

- Advertisement -

Miniştrii Energiei din Uniunea Europeană vor încerca marţi să ajungă la un acord politic în legătură cu planul Bruxelles-ului de a reduce cu 15 la sută consumul de gaze, o soluție propusă pentru a contracara o eventuală oprire a livrărilor din partea Rusiei. Subiectul va fi tratat într-un consiliu extraordinar al miniștrilor energiei, dar consensul nu este garantat.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a prezentat un plan care a generat controverse în rândul statelor membre, după cum a dovedit-o reuniunea la nivel de ambasadori permanenți la UE care a avut loc vineri, au declarat surse diplomatice citate de agenția spaniolă EFE. Reprezentanţii diplomatici ai ţărilor membre se întâlneau din nou luni în încercarea de a-și apropia pozițiile înaintea consiliului extraordinar de marți al miniștrilor energiei.

Spania a fost prima ţară care a respins propunerea Bruxelles-ului, o poziţie la care au aderat ulterior şi alte ţări, precum Portugalia şi Grecia. De atunci, multe state au ridicat obiecţii, dintr-un motiv sau altul, inclusiv Franța. Germania, în schimb, foarte dependentă de importurile de gaze din Rusia, s-a pronunţat însă în favoarea propunerii Bruxelles-ului încă din prima zi…https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/ue-va-incerca-marti-sa-ajunga-la-un-acord-pentru-rationalizarea-gazelor-dar-consensul-este-dificil-de-obtinut-2024983

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.