spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

UE va reduce importul de cafea, cacao, soia, carne de vită și lemn dacă producția lor duce la defrișarea pădurilor

- Advertisement -

Comisia Europeană a propus miercuri, 17 noiembrie, o lege de referință prin care se caută reducerea și chiar inversarea impactului consumerismului excesiv asupra defrișării globale. Potrivit noilor reguli, boabele de soia, carnea de vită, uleiul de palmier, lemnul, boabele de cacao și cafeaua vor mai putea fi vândute în Uniunea Europeană doar atunci când comercianții se asigură că obținerea produselor nu a contribuit la defrișarea pădurilor, informează EUobserver.

Dacă legea este votată, companiile vizate vor trebui să înregistreze coordonatele geografice ale fermelor unde sunt produse bunurile pentru a permite țărilor membre UE să verifice, prin imagini din satelit, dacă noile reguli sunt respectate.

Regulile vor fi simplificate pentru companiile care importă produsele din țări considerate ca fiind de „risc scăzut” și mai aspre pentru comercianții ale căror bunuri vin din zone de risc mare. Evaluarea țărilor în funcție de nivelul de risc va fi făcută de Comisia Europeană și vor fi făcute publice.

Propunerea vine după ce mai bine de 100 de țări au semnat acordul de la Glasgow, privind oprirea defrișărilor de păduri până în 2030. …https://www.digi24.ro/stiri/economie/digi-economic/ue-va-reduce-importul-de-cafea-cacao-soia-carne-de-vita-si-lemn-daca-productia-lor-duce-la-defrisarea-padurilor-1740419

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.