spot_imgspot_img
14.9 C
Vaslui
23-feb.-2024

Uitat de Guvernul Ciolacu, traseistul Stângã de la Vetrisoaia si-a luat tainul de la Consiliul Judetean Vaslui

- Advertisement -

REPARTIZARE… Trãdãtorul si-a primit premiul. Trecut recent din tabãra liberalilor în cea a social-democratilor, Corneliu Stângã a fost ajutat de Consiliul Judetean Vaslui sã-si închidã anul cu bine, fiindu-i alocatã suma de 455.000 lei, dupã ce Guvernul nu i-a alocat niciun ban din Fondul de Rezervã. Dupã sprijinul financiar primit, edilul comunei Vetrisoaia a continuat rãzboiul politic, multumind consilierilor judeteni de la PNL pentru cã au avut curajul sã treacã peste o anumitã directie politicã.

Sute de UAT-uri din toatã tara au fost sãrite din calcul atunci când Guvernul României a împãrtit, zilele trecute, peste 1,5 miliarde de lei din Fondul de Rezervã. Asta dupã ce, la nivel central, PNL si PSD au luat decizia ca primarii traseisti sã nu primeascã niciun leu. În judetul Gorj, spre exemplu, primarul comunei Cãtunele, care a trecut pe la vreo sapte partide, nu a primit nimic de la Guvernul Ciolacu. La fel s-a întâmplat si cu numeroase primãrii din judetele Olt, Alba, Timis sau Brasov. Judetul Vaslui nu duce nici el lipsã de primari traseisti, iar aici îi putem aminti pe Dumitru Boros de la Bârlad si Corneliu Stângã de la Vetrisoaia. În aceastã toamnã, ambii au trecut de la PNL la PSD, prin urmare, la nivel central se luase decizia ca ambii sã fie exclusi de la marea împãrtire a banilor din Fondul de Rezervã al Guvernului. În cazul primãriei Bârlad s-a fãcut o concesie datoritã proiectelor numeroase, care trebuiau numaidecât cofinantate. Astfel, noua stea a PSD Bârlad, Dumitru Boros, s-a trezit cu o alocare de 3 milioane de lei, suficienti cât sã-si acopere nevoile stringente. Nu la fel de norocos a fost Corneliu Stângã de la Vetrisoaia, care cu toatã credinta juratã PSD-ului, a rãmas de cãrutã, fãrã niciun leu primit de la guvern. În sedinta de sãptãmâna trecutã, Consiliul Judetean Vaslui a reparat aceastã injustete si a alocat primãriei de pe Valea Prutului 455.000 lei. Proiectul de hotãrâre privind alocarea acestor fonduri a fost votat în unanimitate, de toti consilierii prezenti la sedintã. Liberalul Valentin Cretescu a declarat cã Vetrisoaia trebuia ajutatã de Guvernul Ciolacu, pentru cã primarului Stângã i s-ar fi fãcut niste promisiuni în momentul mutãrii la PSD. „Noi, consilierii PNL suntem de acord cu aceastã alocare de 455.000 de lei cãtre Vetrisoaia deoarece si aceastã primãrie, ca si celelalte primãrii din judet, are ocazia sã-si rezolve o bunã parte din problemele pe care le-a întâmpinat de-a lungul acestui an. Mentionez totusi cã Primãria Vetrisoaia ar fi trebuit sã primeascã banii din fondul de rezervã al Guvernului, la fel ca celelalte primãrii, asa cum i s-a promis primarului Stângã când a fost momit sã treacã la PSD, nu sã se arunce vina pe partidul din care a plecat”, a mentionat Cretescu. Acesta a primit rãspuns de la Ciprian Trifan, vicepresedintele CJ Vaslui cu atributii de presedinte. „Eu nu am aruncat vina pe nimeni atunci când am supus atentiei dumneavoastrã acest lucru, am constatat cã în Hotãrârea de Guvern era o Unitate Administrativ Teritorialã care nu a primit o sumã cu care sã echilibreze bugetul. Atunci, din rezerva noastrã, am supus atentiei dumneavoastrã acest lucru”.

Multumiri, în special, conducerii CJ Vaslui

Dupã banii alocati comunei Vetrisoaia, Corneliu Stângã a tinut sã multumeascã legislativului judetean, inclusiv consilierilor PNL care au avut curajul „sã treacã peste o anumitã directie politicã”. „Vreau sã multumesc Consiliului Judetean Vaslui si, în special, conducerii CJ Vaslui si vicepresedintilor, pentru sprijinul financiar esential acordat comunitãtii noastre, Vetrisoaia, prin propunerea lor de alocare a fondurilor. Prin votul unanim exprimat în cadrul CJ Vaslui, proiectul de hotãrâre propus de acestia a fost adoptat, reflectând unitatea si angajamentul nostru comun pentru dezvoltarea durabilã a localitãtii noastre. Astãzi, as dori sã exprim recunostinta mea fatã de consilierii judeteni care, printr-un gest curajos si responsabil, au decis sã treacã peste o anumitã directie politicã. Aceastã schimbare reflectã dreptul lor de a-si alege si promova valorile si ideile în care cred, evidentiind diversitatea de viziuni si abordãri esentialã într-o societate democraticã. Respect decizia fiecãrui consilier si sunt încrezãtor cã, indiferent de orientarea politicã, vom putea continua sã colaborãm în beneficiul comunitãtii noastre.În contextul acesta, încurajez locuitorii comunei Vetrisoaia sã aibã încredere si sã se simtã linistiti, având în vedere cã administratia localã depune eforturi sustinute pentru bunãstarea lor, iar toti cetãtenii îsi vor primi în mod prompt renumeratiile financiare restante”, a scris Corneliu Stângã pe pagina lui de Facebook.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII