ULTIMA ORĂ: A fost desemnat noul judecător din partea României la Curtea de Justiţie a UE

Octavia Spineanu-Matei, actual judecător din partea României la Tribunalul UE, a fost aleasă pentru a fi noul judecător din partea României la Curtea de Justiţie a UE.

“În conformitate cu prevederile art. 5, alin. (2) – (4) din Procedura pentru desemnarea candidatului României pentru funcția de judecător la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (Procedura de selecție), aprobată de Guvernul României, prin Memorandum, la data de 9 iulie 2020, Comisia de selecție s-a întrunit în perioada 21 – 22 octombrie 2020, prin mijloace de comunicare la distanță, în vederea audierii candidaților selectați pentru etapa interviului.

In urma deliberărilor, Comisia de selecție, cu întrunirea majorității de cel puțin 2/3 din numărul membrilor Comisiei, prevăzute la art. 6, alin. (1) din Procedura de selecție, a decis următoarele:

Candidatul României pentru funcția de judecător al Curții de Justiție a Uniunii Europene – Octavia SPINEANU – MATEI

Propunerea de rezervă nr. 1 – Cristian Daniel OANA

Propunerea de rezervă nr. 2 – Răzvan Horațiu RADU

În temeiul art. 6, alin. (3) din Procedura de selecție aprobată de Guvernul României, propunerile de mai sus, însoțite de dosarele de candidatură ale persoanelor aflate pe lista scurtă, vor fi comunicate Guvernului, spre aprobare”, se arată într-un comunicat al MJ. …https://www.stiripesurse.ro/ultima-ora-a-fost-desemnat-noul-judecator-din-partea-romaniei-la-curtea-de-justitie-a-ue_1520021.html?utm_medium=notification&utm_source=site&utm_campaign=os
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ