ULTIMĂ ORĂ: Amenzi pe bandă rulantă pentru Spitalul Județean Vaslui după controlul de la morgă, autopsierii scapă nesancționați

 

URMĂRILE VIZITEI DE LA BUCUREȘTI… Corpul de Control al Ministerului Sănătății a aplicat amenzi în valoare de aproape 90.000 de lei Spitalului Județean de Urgență Vaslui, după controlul efectuat la morga unității sanitare. Potrivit conducerii spitalului, sancțiunile au fost date pentru neregulile depistate pe partea de infrastructură a morgii.  “Au fost aplicate mai multe amenzi, și pe persoană juridică și pe persoană fizică. Spitalul a fost amendat cu suma de 55.000 de lei, managerul cu 10.000 de lei, directorul medical cu 20.000 de lei, asistenta șefă de la Anatomie Patologică cu 2.000 de lei și asistenta șefă de la Terapie Intensivă cu 2.000 de lei. Controlul a fost făcut pe parte de infrastructură, nu pe parte de resursă umană. Spitalul a fost amendat pentru că la morgă nu avem circuitele funcționale corespunzătoare legislației în vigoare. Directorul medical a fost amendat pentru că morga utiliează formol la îmbălsămare, deși trebuia folosit alt biocid, recunoscut de Ministerul Sănătății. Mie, ca manager, mi s-a reproșat că nu m-am preocupat de realizarea circuitelor funcționale. Pe lângă amenzile primite, ni s-au dat și termene de remediere”, a declarat Ana Rinder, managerul spitalului Județean de Urgență Vaslui. Deocamdată, autopsierii acuzați că iau șpăgi pentru a îmbălsăma cadavrele au scăpat nesancționați, însă nu pentru mult timp și asta deoarece plângerea care a declanșat controlul a ajuns și la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.
3 COMENTARII

  1. În baza concluziilor, sancționate prin amenzi, poate înțelege și conducerea spitalului sa mai lase jos din mofturi. De altfel, este valabil pentru tot personalul unității sanitare, cu câteva mici exceptii.

LĂSAȚI UN MESAJ