Ultimă oră: Autoritățile sanitare vor interzice plimbările departe de casă, în weekend! Raed Arafat: „Unele activități vor fi reduse”

ȘI MAI DRASTICE…Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit despre eventualele măsuri pe care România ar putea să le ia, în contextul tot mai îngrijorător al pandemiei. În acest sens el a vorbit despre carantina de noapte, aplicată în alte țări europene. Dacă unele încep de la ora 18.00, altele încep de la ora 20:00.

Întrebat dacă aceste măsuri se vor aplica în weekend, la fel ca în cazul celorlalte țări, Raed Arafat a răspuns: “Da. În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, da. Vedem țări care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franța, de la 21 în alte țări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului. Astea sunt discuții pe care nu vreau să le speculăm. Între carantină totală, adică să intri în casă, să te închizi și să nu ieși deloc nu cred că așa ceva va fi, dar vor fi, poate, unele măsuri în care anumite activități vor fi reduse. Să te duci în oraș, să te plimbi departe de casă după o anumită oră, poate în loc să fie ora 22, să fie o anumită oră mai devreme. Azi am avut o discuție la nivelul Comitetului tehnico-Științific. Urmează să se facă o propunere CNSU. Nu înseamnă asta mâine, dar în cursul acestei săptămâni urmează să se vină cu anumite aspecte care să fie aplicate probabil în timpul weekendului”, a spus Raed Arafat la Digi24.

 
8 COMENTARII

  1. Bà Aratat-ule … ești prost… informat !
    În Franța ,carantina de noapte sau ,,Couvre-feu  ” începe la 19h ! Fă un bine omenirii și du-te dreku-n țara ta !

  2. Suntem prosti ca lasam sa ne conduca un sofer de ambulanta strain. acest individ trebuie demis urgent,altfel nu vom avea liniste in tara. a incalecat pe toti inclusiv pe johanis , dupa cum se vede este sustinut de forte straine si dusmanoase neamului romanesc.

  3. Imagineaza-ti un vaccin atat de sigur incat trebuie sa fii amenintat ca sa il iei pentru o boala atat de nimicitoare incat trebuie sa fii testat ca sa stii ca o ai!!!

    • Las ca suntem noi romanii deștepți ! Cu titlu! Unde ai făcut medicina? De ce nu pot romanii sa respecte deciziile luate? Te crezi deștept? Asta pana ri întra morcovul în fund! Unde este lege nu este tocmeala! Tu și cu sosoaca!

LĂSAȚI UN MESAJ