ULTIMĂ ORĂ: Vasluienii răpuși de COVID-19 nu vor mai fi băgați în saci de plastic și vor fi înmormântați cu respectarea tradiției

MODIFICARE… Una dintre cele mai traumatizante măsuri luate de autoritățile sanitare în acest an de pandemie a vizat persoanele decedate în urma infectării cu virusul din China. Trupurile acestora erau puse în saci de plastic, scoase din morga spitalului și duse direct la groapă, ca pe niște câini, fără ca familia să le poată face o slujbă religioasă corespunzătoare sau un micuț praznic după înmormântare. Regulile acestea se vor schimba până înainte de Paști, în așa fel încât cei răpuși de virus să poată fi înmormântați conform tradiției,  a anunțat șeful Secretariatul de stat pentru culte.

Mai exact, pacientul COVID-19 va avea dreptul să cheme preotul la spital, decedatul va putea fi îmbrăcat înainte de înmormânare, și nu pus în saci de plastic, ca până acum. Sicriul va sta în capelă, iar înmormântarea se va putea face respectând tradiția și cultul religios, potrivit modificărilor precizate de Victor Opaschi, șeful Secretariatul de stat pentru culte. “Astfel, am găsit soluții optime și de completare a anexei ordinului Ministrului Sănătății. Așadar, în perioada internării în spital, pacientul cu coronavirus poate beneficia la cerere de asistență religioasă, adică poate veni preotul la spital. Decedatul va putea fi îmbrăcat, nu ca acum pus în saci de plastic, iar sicriul se va putea depune în capelă. Așadar, se va putea face slujba de înmormântare în biserică, se va respecta tradiția și ritualul fiecărui cult religios, iar incinerarea sau înmormântarea se va face cu sicriul sigilat”, a precizat Victor Opaschi, șeful Secretariatul de stat pentru culte, duminică după-amiază.
4 COMENTARII

  1. Care covid? “Tratamentul” este de fapt injectia letala iar oile nu au un cuvant de spus cand stau de vorba cu lupii. De ce nu mai moare lumea? Ca nu mai merge la spital.

  2. Să vă fie rușine!!! Mincinosilor!
    Saci de plastic??? Da ce e asta, Cernobîl??
    Nu vă dati seama ca sunteti penibili? Sinistri! Ăsta e abuz! Veți da socoteală oamenilor!

LĂSAȚI UN MESAJ