ULTIMĂ ORĂ! Vasluiul scapă de carantină cu ajutorul moldovenilor! Municipiul are un indice de infectare de 1,6 cazuri la mia de locuitori, cifra reală e cel puțin dublă!

ZONĂ ROȘIE… Ministrul Sănătății și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență au anunțat, luni seara, noi măsuri anti-COVID acolo unde rata de infectare a crescut alarmant. Vasluiul este unul dintre aceste orașe. Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, municipiul reședință de județ are, în acest moment, un indice de infectare de 1,6 cazuri la mia de locuitori.

Cifra este însă complet falsă și asta deoarece autoritățile au raportat numărul de infectări la o populație de 130.000 de persoane, care îi include și pe moldovenii cu domiciliul în orașul Vaslui, dar care locuiesc în alte țări ale Uniunii Europene. Împărțind numărul de cazuri la o populație aproape triplă, e firesc să rezulte un indice mic. Indicele corect, dacă calculul s-ar face la populația reală a municipiului Vaslui, de aproximativ 50.000 de persoane, ar fi de peste 3 cazuri de infectări la mia de locuitori, ceea ce ar plasa orașul Vaslui pe harta roșie a țării.  

O raportare la populația reală ar băga Vasluiul în carantină 

Raed Arafat a cerut luni comitetelor județene să se reunească “de urgență” pentru a impune, acolo unde este cazul, regulile de prevenire a epidemiei de coronavirus. Astfel, acolo unde se înregistrează un indice de incidență de peste 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile se va trece la carantinarea localităților, dacă există focare active, iar unde indicele de incidență este între 1,5 și 3 autoritățile locale trebuie să interzică nunțile sau botezurile, să închidă activitatea restaurantelor în interior și să se revină din nou la telemuncă. În perioada următoare, se vor interzice pelerinajele la evenimentele religioase, urmând să poată participa doar persoanele care au domiciliul sau reședința în respectiva localitate. “În zonele cu incidență 1,5 la mia de locuitori, recomandarea este ca toți agenții economici, publici ți privați, să ia în considerare munca de la domiciliu și unde nu se poate decalarea programului. Acest lucru trebuie să devină o obligație în toate zonele cu incidență mai mare de 1,5 la mia de locuitori”, a spus secretarul de stat Raed Arafat. Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui se vor întruni azi, la ora 15:00, la Prefectura Vaslui pentru a stabili măsurile ce se impun. Vom reveni cu amănunte!
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ