-1.2 C
Vaslui
04-dec.-2021

ULTIMATUM Marea Britanie se retrage din UE fără acord! Anunțul premierului: ‘Ne pregătim pentru data de 1 ianuarie 2021’

Marea Britanie trebuie să înceapă pregătirile pentru lipsa unui acord cu Uniunea Europeană după expirarea tranziţiei post-Brexit, susţine premierul Boris Johnson, în contextul în care nu acceptă prelungirea tranziţiei şi nici concesii pentru a menţine standardele comunitare. „Am ajuns la concluzia că trebuie să ne pregătim pentru data de 1 ianuarie 2021 cu aranjamente care se apropie mai mult de cele ale Australiei, bazate pe principii simple ale comerţului liber global”, a declarat Boris Johnson, potrivit agenţiei Reuters, informează Mediafax.

„Dacă nu va exista o schimbare fundamentală de abordare, intenţionăm să mergem pe soluţia Australiei. Şi trebuie să facem acest lucru cu multă încredere. Devine clar că Uniunea Europeană nu acceptă acordul de tipul celui al Canadei, pe care noi l-am cerut iniţial. Nu pare curios că după ce am fost stat membru UE 45 de ani nu ne vor oferi condiţiile acordate Canadei”, a spus Boris Johnson.

Australia are aranjamente comerciale cu Uniunea Europeană, dar nu are încă un acord comercial complet. Negocierile pentru un acord comercial au fost iniţiate în 2018.

https://www.stiripesurse.ro/ultimatum-marea-britanie-se-retrage-din-ue-fara-acord-anuntul-premierului-ne-pregatim-pentru-data_1517266.html?utm_medium=notification&utm_source=site&utm_campaign=os
Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here