0.6 C
Vaslui
06-dec.-2022

Umilinte greu de imaginiat la CPU si Politie: calvarul unei femei implicatã într-un accident, a asteptat 17 ore pentru investigatii!

- Advertisement -

NEMULTUMIRE…O bârlãdeancã implicatã într-un accident, în timp ce se afla la volan si circulând regulamentar, a suferit umilinte greu de descris! Accidentul s-a petrecut pe 6 August dupã amiazã, în Bârlad, zona Lidl la Grãdina Publicã, unde ea astepta la semafor, culoarea acestuia fiind rosie. A fost izbitã din spate de un individ care, grãbit cã avea nevasta gravidã în masinã, nu a mai fost atent. Din izbiturã, soferita, mama ei si copilul de 9 ani, au suferit câteva traumatisme, toracice, cerebrale si la membrele superioare. Culmea este cã, asa cum ne-a relatat soferita, n-au primit ajutor medical la fata locului, ajungând la spital cu taxiul, unde au stat la CPU pentru investigatii … 17 ore!!! „Nici în momentul de fatã eu nu stiu care sunt rezultatele investigatiilor pentru ca nu avem acces la dosarele noastre medicale”, ne-a relatat A.I.D, femeia care, nevinovatã fiind, a suferit atât pagube materiale (masina fãcutã praf în partea din spate) cât si psihice, având în vedere felul în care au fost tratate la spital, la urgente dar si la … politie!

Un bãrbat din comuna Coroiesti, satul Movileni, de 21 de ani, a fost pe 6 August a.c., protagonistul unui accident rutier, soldat cu rãnirea unei tinere însãrcinate, care era la el în masinã! Cu un tupeu incredibil, acesta a condus prin Bârlad, zona Grãdinii Publice fãrã a poseda permis auto! A pus în pericol viata femeii însãrcinate în 37 de sãptãmâni, cât si a celor din masina care astepta regulamentar la semafor si pe care a izbit-o în spate, cu fortã, tânãrul „elvetian” având vitezã! Accidentul rutier a avut loc la orele 17.30, pe strada Republicii, în zona Grãdinii Publice. Tânãrul de 21 de ani conducea cu vitezã un autoturism înmatriculat în Elvetia si nu a pãstrat distanta regulamentarã fatã de un alt autoturism cu numãr de Neamt, condus de o femeie de 30 de ani, din comuna Alexandru Vlahutã. Din accident a rezultat rãnirea a trei femei: una din masina cu numãr de Elvetia, însãrcinatã în 37 de sãptãmâni si alte douã femei din masina cu numere de Neamt. A fost trimisã o ambulantã tip B2 de la SAJ Vaslui, substatia din Bârlad, care a transportat doar femeia gravidã la spital! Celelalte douã femei, plus un copil de 9 ani, care aveau rãni, au ajuns la spital…cu taxiul.

Calvarul din CPU! 17 ore pentru investigatii si niciun rezultat înmânat victimelor!

„Am cerut ajutor medical la fata locului si nu ni s-a acordat. Am ajuns la spital cu taxiul cu ai mei, iar la spital am stat 17 ore pe scaune pentru investigatii. Cu mine în masinã mai erau mama si bãiatul meu, de 9 ani. Eu eram la semafor la Lidl, la Grãdinã si ne-a lovit din spate o masinã cu numãr strãin. Dupã impact nu mai tin minte cine ne-a scos din masinã, cum a ajuns politia, dacã era ambulanta venitã. Noi am rãmas pe picioare, buimace. Pe mama si bãietelul meu i-a pus cineva pe o bancã. Eu eram pe lângã masinã, mi-am scos actele, lumea zicea sã nu mã mai apropii de masinã. A apãrut si politia, si Ambulanta, care a preluat doar femeia gravidã! Eu am vãzut cã toatã lumea a scris cã au fost preluate toate victimele (adicã trei femei – n.r.) cu ambulanta dar nu este adevãrat. Pe noi nu ne-a bãgat nimeni în seamã. Socul a fost puternic, mama avea un hematom la cap, foarte puternic, bãietelul era lângã ea iar eu am întrebat politistul de la fata locului dacã ne vede si pe noi un cadru medical. Pânã la urmã am mers cu taxiul la spital, cu mama si copilul la CPU si de aici începe calvarul…”, a precizat A.I.D. Au ajuns la Urgente la Bârlad, pentru investigatii. Relatãrile femeii sunt socante. „La spital a fost groaznic. Nici mãcar nu voiau sã se uite la bãietelul meu! Am insistat eu foarte mult sã i se facã o radiografie bãietelului, cã avea încheietura vânãtã, dar de la informatii mi s-a spus cã nu este nevoie, bãiatul sustinând cã nu are nimic! Si cea de la spital îl credea pe copil, care are si probleme psihice, nu pe mine mama lui, care vedea ce mânã vânãtã are! Dupã atâtea ore state la CPU nimeni nu a vrut sã ne dea si nouã rezultatele investigatiilor! Adicã noi, victime fiind, circulând regulamentar, accidentul fiind la semafor, am suferit niste umilinte nedrepte, chiar si de la politistul care se ocupã de caz! M-am rugat de el sã îmi ia declaratie, m-am dus în fatã la politie sã îmi ia declaratie si el mã întreba dacã m-am înteles cu cel care a produs accidentul. Cum sã mã înteleg? Si atunci politistul a zis cã nici el nu-mi ia declaratie! Cum vine asta? Bãiatul acela are dosar penal, eu nu vreau sã mai zic nimic, cã deja este prea mult! Nu vreau sã fac valuri, dar eu vreau sã stiu care este starea mamei, a mea, cã am dureri de atunci… De la CPU mi s-a zis cã nu avem acces la documentele medicale ale noastre în caz de accident, decât cu hârtie de la politie. Ce fel de legi sunt astea? Pãi dupã atitudinea lor, mai era un pic si mã luau la rost cã de ce m-am asezat cu masina la semafor în fata individului fãrã permis de conducere!”, a mai spus A.I.D.

Conducerea spitalului Bârlad are altã variantã: noi ne-am fãcut treaba!

„Pacienta A.I.D. se prezintã în CPU la ora 21.01, pe 6 august, este preluatã la consultatie la ora 22.45, primeste tratament, este monitorizatã. La ora 00.42 face radiografie si CT, la ora 1.30 este vazutã neurologic. Pleacã la domiciliu cu recomandarea sã revinã dimineatã pentru continuarea consultatiilor chirurgicale si pneumologice. Pacienta C. F. se prezintã în CPU la 21.04, pleacã fãrã aviz, nu rãspunde la apel pentru consultatie. La ora 4.45 revine însotitã de fiicã si nepotel, implicat si el în accidentul rutier. Se continuã investigatiile, radiografii si CT, primeste tratament, analize, dupã care este consultatã neurologic. La ora 10.02 pleacã la cerere cu semnaturã. Copilul D.D. este adus de mamã si bunicã la ora 5.45, se face prezentare, este consultat de medic, se recomandã radiografie. La ora 7.30 este vãzut de medicul ortoped si primeste recomandãri medicale”, a precizat Ciprian Cosmin Feraru, managerul spitalului bârlãdean.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. La barlad sunt numai necalificati care au dat spaga sa aiba loc de munca la stat… la stat degeaba. Niste nesimtiti. Nu mai mergeti acolo ca nu sunteti obligati. Puteti merge oriunde.

  2. Se stieeee!!!!
    Spitalul Bârlad antecamera morții!
    Dacă vrei sa trăiești te duci oriunde, chiar și la dracu, dacă vrei sa mori Spitalul Bârlad te așteaptă cu bratele deschise, ca să își onoreze afacerile cu pompele funebre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.