7.9 C
Vaslui
17-oct.-2021

Un adolescent care abia a luat permisul, surprins de radar cu 140 km/h la intrare în municipiul Vaslui

INCONSTIENTI… Politistii vasluieni au scos artileria grea pe sosele pentru a-i disciplina pe soferi. În weekend, oamenii legii au actionat cu echipamentele video de supraveghere a traficului rutier si de mãsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale, în cadrul activitãtii fiind verificate peste 69 de vehicule. Doi soferi au fost surprinsi conducând cu peste 130 de kilometri la orã la intrare în municipiul Vaslui, desi limita de vitezã în acea zonã este de 50 km/h. Pe lângã amenda usturãtoare, acestia au rãmas si fãrã drept de a conduce pe o perioadã de 90 de zile.

Ca urmare a neregulilor constatate, politistii au aplicat un numãr de 30 de sanctiuni contraventionale, în valoare de peste 16.300 lei. “Dintre acestea, 29 au fost aplicate pentru încãlcãri ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulatia pe drumurile publice). De asemenea, au fost retinute 5 permise de conducere si retrase 4 certificate de înmatriculare. Cauzele care au condus la retinerea permiselor de conducere au fost nerespectarea indicatiilor si dispozitiilor politistului rutier (1) si depãsirea limitei legale de vitezã cu peste 50km/h (5),; cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost: valabilitatea expiratã a inspectiei tehnice periodice (2), lipsã politã de asigurare RCA (1) si dispozitive de iluminare neomologate (1)”, a precizat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

141 de km/h în localitate, desi abia luase permisul

În cadrul actiunii derulate pentru depistarea conducãtorilor de vehicule/autovehicule care încalcã regimul legal de vitezã, în data 24/25 iulie 2021, în intervalul 22.00 – 06.00, pe strada Stefan cel Mare din municipiul Vaslui, judetul Vaslui, pe un sector de drum unde limita de vitezã este de 50 km/h, au fost depistati si înregistrati cu aparatul radar doi conducãtori auto din judetul Vaslui, care se deplasau cu viteze cuprinse între 139 si 141 km/h, pe directia de deplasare Muntenii de Jos – Vaslui. Cei doi bãrbati în vârsta de 18, respectiv 21 de ani, au fost sanctionati contaventional cu amenzi în cuantum total de 4.350 lei. Complementar, celor doi conducãtori auto le-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru o perioadã de 90 de zile. “Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulatie, politistii le recomandã participantilor la trafic sã adopte o conduitã preventivã, sã respecte cu strictete regulile de circulatie si sã circule cu o vitezã adaptatã în permanentã la conditiile de drum”, a mai precizat reprezentatul IPJ Vaslui.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here