8.8 C
Vaslui
24-mart.-2023

Un adolescent de 16 ani, elev la Liceul “Ion Mincu”, sfârșit cumplit în barajul de la Moreni! (FOTO)

- Advertisement -

TRAGEDIE… Un adolescent de 16 ani, din Costești, s-a înecat, în barajul de la Moreni. Andrei T. venise însoțit de un prieten să facă baie, a intrat în apă, însă nu a mai ieșit. “Noi am venit doar să stăm, dar lui i-a venit să sară. A spus că știe să înoate, dar după cum părea, nu cred că știa”, a declarat prietenul ce îl însoțea pe Andrei și care a sunat la 112 pentru a anunța că acesta nu mai iese la suprafață. După aproape două ore de căutări, pompierii au reușit să îl scoată din apă, însă, din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva. Cadrele medicale sosite la fața locului au declarat decesul. “În zona respectivă, apa este mică. Este foarte posibil ca, atunci când când s-a aruncat, să se fi lovit de dalele de la baraj și de aceea nu a mai putut să iasă la suprafață”, a declarat medicul urgentist Carmena Piseru. Andrei era elev în clasa a IX-a la Liceul “Ion Mincu” Vaslui.

La intervenția de căutare-salvare a tânărului au participat 12 pompieri militari, două autospeciale, două bărci pneumatice și o ambulanță SMURD tip C1 (TIM). “Au fost efectuate căutări în mediul acvatic cu echipajele din dotare. Intervenția a fost îngreunată de vegetația din lac. Ne-a creat ceva probleme, nu am putut să lansăm barca cu motor, astfel că, pentru a avea acces la persoana pe care o căutam, a trebuit ca întâi să îndepărtăm vegetația. Am găsit copilul, l-am scos din apă, dar, din păcate, nu prezenta semne vitale”, a declarat comandantul de detașament, mr. Mugur-Viorel Bejan. În timp ce pompierii căutau băiatul, un cunoscut al acestuia a vrut să intre în apă și să-l salveze, însă nu a fost lăsat de pompieri pentru că era sub influența băuturilor alcoolice. Circumstanțele producerii acestui eveniment sunt cercetate de reprezentanții instituțiilor abilitate în acest sens.

Pompierii vasluieni atenționează: “evitați scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte”

Pompierii vasluieni atrag atenția vasluienilor că, pentru a preveni situațiile care le pot pune în pericol viața, trebuie să respecte următoarele măsuri: “nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul; evitați scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenții foarte puternici, albiile sunt nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci; frecventați numai locurile special amenajate pentru înot și respectați avertizările privind interzicerea scăldatului în alte zone decât cele autorizate; evitați scăldatul solitar, fără a avea persoane prin apropiere, mai ales dacă nu știți să înotați sau nu aveți deprinderile necesare; nu realizați acte de teribilism prin plonjare de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcții; nu intrați în apă când sunteți în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.