0.7 C
Vaslui
04-dec.-2022

Un adolescent mort şi trei tineri răniţi, după ce s-au izbit cu maşina într-o cruce de la marginea şoselei

- Advertisement -

Patru tineri, membrii unei trupe de teatru din Cluj care urma să participe la un festival în municipiul Fălticeni, au fost implicaţi într-un grav accident rutier, după ce şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei într-o curbă, izbindu-se într-un cap de pod şi într-o cruce de la marginea şoselei, după care maşina a fost proiectată într-un şanţ de la marginea şoselei. Din nefericire, unul dintre răniţi, un băiat de 15 ani, a murit la „Urgenţele” Spitalului Judeţean Suceava, la puţin timp după accident. Tragicul accident s-a produs ieri, în jurul orei 13.30, pe DN 2E, care face legătura între Gura Humorului şi Fălticeni, chiar la intersecţia cu DJ 209C, spre Berchişeşti. În autoturismul Renault Symbol înmatriculat în Cluj se aflau o fată de 13 ani şi trei băieţi, de 15, 18 şi 19 ani, ultimul fiind la volan.  Într-o curbă uşoară la dreapta, şoferul de 19 ani, Tudor P., din Cluj-Napoca, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, chiar în dreptul intersecţiei cu drumul judeţean. Maşina a intrat pe sens opus şi a ieşit în afara drumului, unde s-a izbit violent de o cruce monument, de aici autoturismul căzând în şanţul din apropiere.

„Nu s-a descurcat în curbă şi a ajuns direct în cruce”

La faţa locului au ajuns pompieri de la Detaşamentul Suceava şi de la Garda de Intervenţie Gura Humorului, care au intervenit cu două echipe de descarcerare şi SMURD. Tânărul de 19 ani ieşise din maşină, însă era foarte confuz, în timp ce restul pasagerilor se aflau în interiorul maşinii, încarceraţi. Unul dintre salvatorii ajunşi la faţa locului, Vasile Ştefăroi, inspector în cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Berchişeşti, a declarat: „Cred că au alunecat, drumul este alunecos, băiatul de la volan era începător, nu s-a descurcat în curbă şi a ajuns direct în cruce”. La faţa locului se afla şi unul dintre colegii de trupă ai celor patru, Sorin Pap, care conducea o altă maşină. „Suntem colegi în trupa de teatru, mergeam la un concurs internaţional la Fălticeni. Noi eram cu altă maşină, ei rămăseseră în urmă după ce am depăşi un tir. Când am văzut că nu răspund la telefon, m-am speriat şi m-am întors după ei”, a declarat tânărul. El a precizat că toţi sunt componenţi ai Companiei de Teatru „Audienţă Generală” din Cluj şi urmau să se prezinte la Fălticeni cu piesa „Istoria comunismului povestită de Toma Caragiu”.

Minorul care a decedat a ajuns la „Urgenţe” în comă profundă

Toţi cei patru pasageri din maşină au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Judeţean Suceava.  Minorul în vârstă de 15 ani, Pavel H., domiciliat în comuna Suceviţa, elev la Cluj, se lovise grav la cap în momentul impactului, ajungând la spital în comă profundă. Capul i-a fost străpuns de o bară a maşinii şi, în ciuda eforturilor medicilor, care l-au resuscitat mai bine de o oră, minorul nu a putut fi salvat.

Starea celorlalte victime

Conform medicului Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, leziuni grave mai are şi fata de 13 ani, diagnosticată preliminar cu fractură de bazin. De asemenea, tânărul de 18 ani era în stare de şoc, cu contuzii hemoragice pulmonare. În ceea ce-l priveşte pe şoferul de 19 ani, medicii l-au diagnosticat preliminar cu contuzie de bazin şi contuzie lombară, în cazul său leziunile fiind uşoare. Tânărul şofer, posesor de permis de conducere de câteva luni de zile, a fost verificat cu etilotestul, rezultând că nu era băut.

www.monitorulsv.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

83 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.