Un afacerist din Iaşi a fost găsit mort într-o pădure, la patru luni de la dispariţie

Un satean din comuna Dobrovat a gasit, ieri dupa amiaza, trupul neinsufletit al lui Mircea Curcudel, patronul Hotelului Continental • Din primele verificari, se intelege ca barbatul s-a izbit cu ATV-ul de un copac, dupa care a fost aruncat la cativa metri distanta si a murit pe loc • A fost gasit cu fata in jos si cu toate bunurile asupra sa • “In urma primelor verificari efectuate, anchetatorii au stabilit ca ipoteza principala de lucru este cea a unui accident cu autovehiculul ATV. Urmeaza a se efectua necropsia, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului”, a declarat subcomisarul Madalin Taranu

Ieri dupa amiaza, trupul neinsufletit a lui Mircea Curcudel a fost gasit in padure, la Dobrovat. Oamenii legii au exclus din start varianta unui asasinat, avand in vedere faptul ca a fost gasit langa ATV, cu fata in jos, semn ca ar fi cazut ca urmare a unui accident. Trupul neinsufletit al camatarului iesean Mircea Curcudel, patronul hotelului Continental, a fost gasit in jurul orei 17.00, de un localnic ce a mers in padure pentru a culege ciuperci. Acesta a sustinut ca a observat ATV-ul, care era izbit de un copac, dupa care a observat, alaturi, cadavrul. Auzise la stiri despre disparitia lui Mircea Curcudel, dar nu era sigur de identitatea persoanei care decedase acolo. Astfel, omul a mers in sat si a anuntat politia. Cadavrul a fost descoperit la aproximativ doi kilometri de la soseaua principala, intr-o zona greu accesibila. Au fost gasite pustile, banii, actele, telefoanele mobile, ceasul si actele bunuri pe care le avea in momentul in care a plecat de acasa. “In dupa-amiaza zilei de 26 septembrie 2010, Inspectoratul de Politie Judetean Iasi a fost sesizat telefonic cu privire la faptul ca, in padurea Dobrovat, intr-o zona accidentata, a fost gasit corpul unei persoane decedate, in stare avansata de putrefactie. La fata locului s-a deplasat o echipa de politisti, sub coordonarea unui procuror criminalist, ocazie cu care s-a constatat ca cele sesizate se confirma, stabilindu-se ca persoana decedata este Mircea Curcudel. Avea asupra lui toate bunurile de la momentul disparitiei, fiind gasit si ATV-ul cu care plecase. In urma primelor verificari efectuate, anchetatorii au stabilit ca ipoteza principala de lucru este cea a unui accident cu autovehiculul ATV. Urmeaza a se efectua necropsia, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului”, a declarat subcomisarul Madalin Taranu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Iasi.

Cautari zadarnice

Pana ieri, anchetatorii au scotocit padurile in lung si-n lat, fiind folosit un numar destul de mare de oameni la cautare. Au fost mobilizati peste 80 politisti, 30 jandarmi si cateva sute de sateni. Mai mult, politistii ieseni au cerut si ajutorul agentilor de politie din judetele limitrofe. Traseul lui Mircea Curcudel, pana la intrarea in padurea din zona Mogosesti, a fost stabilit cu exactitate, insa de acolo nu a mai fost gasita nici o urma. Pentru localizarea barbatului, politistii spun ca au folosit toate mijloacele pe care le au la dispozitie. S-au folosit caini antrenati special pentru a lua urma persoanelor, precum si cei specializati in descoperirea cadavrelor. Patronul hotelului Continental, cunoscut si ca un mai vechi camatar, a disparut de acasa pe data de 6 iunie. Anchetatorii banuiau, inca de la inceput, ca a plecat la vanatoare si s-a accidentat, insa nu au reusit sa-i gaseasca trupul. Afaceristul iesean era pasionat de mersul pe terenuri accidentate si de vanatoare. Curcudel a plecat de acasa cu un ATV si s-a indreptat spre Mogosesti, luand asupra sa o pusca de vanatoare. Familia a oferit recompensa de 2.000 euro pentru gasirea lui.

ziaruldeiasi.ro
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ