Un american la București. A venit în România, impresionat de hackerii români. „Mă simt mai liber aici. Oamenii sunt mai calmi”

Darwin Akwo-Mboe, 26 de ani, este un student american care a venit în București în urmă cu trei ani ca să studieze informatica, fascinat de renumele hackerilor români. Dincolo de asta însă, România s-a dovedit a fi „țara tuturor posibilităților” pentru el, fiindcă i-a oferit oportunități de care spune că nu ar fi avut parte în SUA. Tânărul susține că nu se simte deloc discriminat, din contră, în sfârșit, Poliția nu-l mai oprește intempestiv pe stradă, ca în America.

Când a ajuns în România în 2017, Darwin pronunța cuvântul „dimineață” „dimitia”. Atât a putut învăța de pe Google. Acum poate să poarte o conversație în română și chiar și când vorbește în engleză, în loc de „what?”, exclamă „ce?”. Se simte bine aici. Cum nici nu-și putea închipui acum trei ani, când a călcat în România. Unde mai pui că venirea lui în țară a fost o întâmplare. În 2016 a lucrat pentru echipa de campanie a lui Hillary Clinton, sarcina lui fiind să deschidă birouri de campanie Wisconsin și Pennsylvania și să recruteze oameni. Apoi, în același an, sora lui a murit și asta a fost o lovitură foarte grea. A simțit că are nevoie de o pauză de la tot și a plecat în Camerun, de unde este familia sa originară. Planul era să își continue apoi studiile în Europa.  „La început voiam să merg în Germania. Eram interesat de IT și căutând pe Google am găsit o știre despre un sat din România din care mai multe companii americane au fost hackuite de sute de mii de dolari. Și atunci mi-am zis că România este un loc în care nu mi-aș planificat niciodată să vin, deci trebuie să vin”, povestește Darwin.
Citeşte întreaga ştire: Un american la București. A venit în România, impresionat de hackerii români. „Mă simt mai liber aici. Oamenii sunt mai calmi”

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ