Un angajat de la Delphi Iași rupe tăcerea! Șefii taie și spânzură în pandemia de COVID-19! Combinații făcute pe sub mână și decizii luate în bătaie de joc!

Un fost angajat a decis să acționeze în judecată compania Delphi Diesel Systems România SRL, din Iași. Ionel Ciprian Savu le cere magistraților să oblige societatea să îl reangajeze și să-i plătească salariile din urmă. Acesta susține că firma a profitat de pandemia de COVID-19 pentru a disponibiliza din personal

Compania Delphi Diesel Systems este acuzată că profită de pandemia de COVID-19 pentru a da afară o parte dintre angajați! Astfel, un fost salariat a dat recent în judecată societatea, la Iași! Bărbatul cere daune morale de la firmă și vrea să fie repus în funcție! Totuși, magistrații din cadrul Tribunalului Iași au decis să-și decline competența în favoarea instanței similare din Neamț.
„Instanța admite excepția necompetenței teritoriale a Tribunalului Iași, invocată din oficiu de instanță. În consecință, declină competența de soluționare a cererii formulate de contestatorul Ionel Ciprian Savu în contradictoriu cu intimata SC Delphi Diesel Systems România SRL în favoarea Tribunalului Neamț. Fără cale de atac”, au precizat magistrații ieșeni.

Ionel Ciprian Savu: „Am patru minori în întreținere!”

Procesul intentat de Ionel Ciprian Savu companiei Delphi Diesel Systems România a început în urmă cu câteva luni. Prin acțiunea înregistrată pe rolul Tribunalului Iași, fostul angajat a cerut instanței să anuleze decizia de concediere de pe 14 iulie 2020, să oblige firma la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care bărbatul ar fi beneficiat, să repună părțile în situația anterioară și să dispună reintegrarea sa în muncă. De asemenea, Ionel Ciprian Savu a mai cerut obligarea companiei la plata de daune morale, apreciate la valoarea de 50.000 de lei, justificate prin prisma lipsei unui loc de muncă în plină pandemie de COVID-19.

„Am patru minori în întreținere. Pe baza contractului individual de muncă din 9 februarie 2010 încheiat cu firma, am desfășurat activitate în calitate de salariat. Am ocupat inițial funcția de operator. În urma evaluărilor efectuate de către companie, precum și datorită meritelor avute și implicării în procesul de producție, am fost avansat la funcția de tehnician. Ulterior, am fost avansat în funcția de inginer mecanic. În contextul dat, la selectarea angajaților care urmau să fie afectați de măsura concedierii colective, angajatorul avea obligația să elaboreze toate criteriile de selecție enunțate în decizia de încetare, respectiv cele prioritare de desființare a unui post, cu individualizarea postului și a salariatului care ocupa postul desființat”, a menționat Ionel Ciprian Savu în fața judecătorilor ieșeni. … https://www.bzi.ro/un-angajat-de-la-delphi-iasi-rupe-tacerea-sefii-taie-si-spanzura-in-pandemia-de-covid-19-combinatii-facute-pe-sub-mana-si-decizii-luate-in-bataie-de-joc-4084971?utm_source=website&utm_medium=deschideri
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ