spot_img
22.4 C
Vaslui
20-iun.-2024
spot_img

Un avion de agrement s-a prăbuşit în estul Franţei: Patru elveţieni au murit

- Advertisement -

Patru elveţieni au murit vineri seara la Montbéliard, după ce avionul de agrement la bordul căruia se aflau s-a prăbuşit în această regiune din estul Franţei, a anunţat Prefectura Departamentului Doubs.

Niciun supravieţuitor nu a fost găsit de către anchetatori, care au suspendat căutările imediat după ora locală 21.00 (22.00, ora României).

Iniţial, prefectura a anunţat că la bord se aflau trei persoane. Însă, „potrivit autorităţilor însărcinate cu supravegherea aeriană, la bordul avionului au urcat patru persoane”, a precizat aceasta ulterior, fără să ofere alte detalii.

Avionul, de tip PC-12, ar fi decolat de la Antwerpen, în Belgia, şi se îndrepta către Elveţia, potrivit primelor informaţii.

Salvatorii au găsit epava avionului către ora locală 18.40 (19.40, ora României), pe teritoriul unei mici comune, Solemont, la aproximativ 40 de minute după ce avionul a lansat un semnal de ajutor, a precizat prefectura.

„S-a prăbuşit pe un platou, la aproximativ 500 de metri de primele locuinţe din comună”, a declarat pentru AFP Didier Grillot, primarul din Solemont, contactat telefonic. „A mai rămas doar un morman de fiare. Avionul a fost dezmembrat”, a spus el, după ce s-a deplasat la locul accidentului.

„Mai mulţi locuitori mi-au spus că au văzut că avionul a fost atins de trăsnet”, a adăugat primarul.

„Avionul s-a prăbuşit deasupra unei zone stâncoase. Bucăţi din epavă sunt răspândite pe o suprafaţă vastă, de aproximativ un hectar”, a declarat pentru AFP locotenent-colonelul Dominique Fraysse, din cadrul Jandarmeriei, aflat la conducerea operaţiunilor de căutare.

www.mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.