Un bărbat și nepotul său, blocați într-un canal la Iaşi! Au fost transportați în stare gravă la spital

Știre inițială: Intervenție de urgență a autorităților ieșene. Două persoane sunt blocate într-un canal de pe Aleea Mușatini, din cartierul Alexandru din municipiul Iași. O femeie care trecea prin zonă a auzit zgomote neobișnuite venind dinspre canal. După ce s-a apropiat și i-a văzut pe cei doi, a apelat la numărul unic de urgență 112. La fața locului intervin echipaje de salvare aparținând Detașamentului 1 (o autospecială dotată cu apă și spumă, autospeciala complexă de prima intervenţie la incendii, salvare şi prim ajutor, o terapie intensivă mobilă și 12 subofițeri). De asemenea, de la Serviciul de Ambulanță a Judeţului Iași s-a deplasat o ambulanță de tip B dar și o autospecială SMURD. Cele două persoane se află în comă profundă. Echipele medicale efectuează manevrele de resuscitare.

Din primele informații se pare că unul dintre bărbați este angajatul Asociației de Proprietari. Victimele au intrat în canal pentru a-l curăța. Cel mai probabil, din cauza unor acumulări de caze, cele două persoane s-au intoxicat și nu au mai putut ieși la suprafață.

Update: Din fericire echipajul medical a reușit să îi resusciteze. În aceste momente aceștia se află în autospeciala SMURD. Ei sunt intubați și ventilați mecanic. Din informațiile pe care reporterii Cotidianului „Bună Ziua Iași” le dețin, se pare că ar fi vorba despre un bărbat, D. Florin în vârstă de 48 de ani și de nepotul acestuia , A. Ionuț, de 27 de ani. Cei doi au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sf. Spiridon din Iași. Prognosticul medicilor este rezervat.

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a vorbit despre cazul celor doi bărbați blocați în canal

„La solitarea Asociației de Locatari din strada Mușatini nr.4, pentru curățarea unui canal de colectare a dejecțiilor , două persoane au căzut în canal. Persoanele în cauză se numesc D.F.de 50 ani și A.I. de 32 ani, care efectuau lucrări în particular de curățare a canalului. La fața locului se află două echipaje SMURD și o Ambulanță pentru acordarea de îngrijiri medicale celor două persoane”, a spus primarul municipiului Iași, Mihai Chirica. …https://www.bzi.ro/doua-persoane-au-cazut-intr-un-canal-la-iasi-pompierii-intervin-exclusiv-3967464?utm_source=website&utm_medium=breaking
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ