30.5 C
Vaslui
04-iul.-2022

Un bărbat a săvârșit patru infracțiuni rutiere: beat, fără permis, a furat autoturismul și a făcut accident!

INCREDIBIL… Polițiștii din Banca au reținut pe 6 iunie un bărbat, în vârstă de 25 ani, care ar fi sustras un autoturism, l-ar fi condus fără a deține permis de conducere și ar fi fost implicat într-un eveniment rutier. Mai mult, era și băut! După ce l-au audiat, bărbatul a fost dus la Parchetul Bârlad, unde, pentru cele patru infracțiuni, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar. Numai bine că păgubașul și infractorul să dea la pace și să dispară altfel două din cele patru infracțiuni din „palmaresul” infractorului: furtul și distrugerea!

Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, pe 5 iunie, prin 112, despre faptul că, un bărbat ar fi sustras un autoturism, l-ar fi condus și s-ar fi răsturnat cu acesta, în albia unui pârâu. În urma cercetărilor efectuate, echipa operativă de cercetare, formată din polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca, a depistat și identificat autoturismul, înmatriculat în județul Vaslui, implicat în evenimentul rutier produs pe drumul sătesc din localitatea Unțești și persoana care l-a condus la acel moment. Bărbatul a fost reținut 24 de ore, apoi prezentat în fața unui procuror din Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru luarea măsurilor ce se impuneau.

Cum s-au derulat faptele

Bărbatul de 25 de ani a pătruns în autoturismul parcat în fața unui local de alimentație publică și l-a condus pe drumul public, spre intersecția cu drumul județean DJ 245D. Într-o curbă la dreapta, pe fondul lipsei de experiență în condus, acesta ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat, de pe un pod, în albia pârâului Horoiata (adâncă de aproximativ 4 metri) provocând avarii autoturismului. Conducătorul autoturismului nu a suferit vătămări corporale și a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pentru patru infracțiuni la regimul rutier, a fost pus sub control judiciar!

«La data de 6 iunie .a.c, în baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbatul de 25 de ani, pe o perioadă de 24 de ore. Ulterior, față de acesta, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile. Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unei vehicul fără permis de conducere”,”conducerea unei vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe„,”distrugere” și „furt în scop de folosință”», a precizat Mihaela Manoilă, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Între timp, păgubașul – proprietarul mașinii și autorul, cel pus sub control judiciar, s-au împăcat! Iar acum, singurele acuzații sunt conducere fără permis auto și sub influența alcoolului!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here