spot_imgspot_img
26.2 C
Vaslui
29-sept.-2023

Un bărbat de culoare, lovit de un poliţist alb de 18 ori în 24 de secunde. Filmarea a fost ţinută secretă timp de doi ani VIDEO

- Advertisement -

O înregistrare video care a fost ţinută secretă timp de mai bine de doi ani de zile arată cum un poliţist loveşte un bărbat de culoare de 18 ori cu lanterna – un atac despre care omul legii spune că este o tactică aprobată în care este produsă durere în puncte cheie pentru a putea prelua controlul, relatează Associated Press.

”Nu opun rezistenţă! Nu opun rezistenţă”, poate fi auzit strigând, între lovituri, Aaron Larry Bowman pe filmarea obţinută de Associated Press.   Bătaia din mai 2019 după ce a fost oprit în trafic l-a lăsat pe Bowman cu mandibula ruptă, trei coaste rupte şi o rană adâncă la cap. Evenimentul a avut loc în apropierea casei lui Bowman, la mai puţin de trei săptămâni distanţă după ce poliţiştii au atacat şi lovit un alt şofer de culoare, Ronald Green, care a şi murit în custodia poliţiei.

Procurorii federali analizează ambele cazuri într-o anchetă extinsă asupra brutalităţii poliţiei şi a posibilelor muşamalizări care implică poliţia statală.   Poliţia de stat nu a investigat atacul asupra lui Bowman decât la 536 de zile după ce a avut loc – chiar dacă a fost surprins pe camera foto a poliţistului care l-a lovit – şi a făcut acest lucru doar la câteva săptămâni după ce Bowman a intentat un proces civil.   Poliţia de stat a publicat miercuri o declaraţie în care spunea că Jacob Brown, poliţistul alb care l-a lovit pe Bowman, „s-a angajat în acţiuni excesive şi nejustificate”, nu a raportat folosirea forţei către supraveghetorii săi şi şi-a „etichetat greşit în mod intenţionat” videoclipul de pe camera corporală.

Înainte de a demisiona în martie, Brown avea înregistrate 23 de incidente de utilizare a forţei începând din 2015 – 19 dintre ele vizând afroamericani, conform datelor poliţiei de stat.   În afară de investigaţia federală, Brown se confruntă cu acuzaţii de abuz şi violenţă.

Citeste mai mult: adev.ro/qyev0w

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.