Un bărbat din Iași luptă în instanță pentru alocația propriilor copii! Ieșeanul spune că autoritățile au refuzat să îi dea banii pentru micuți, pe motiv că ar fi primit ajutorul în Italia!

Un ieșean a apelat la judecători, pentru a obține un drept care li se cuvine propriilor copii. Gheorghiță Aștefănesei i-a chemat la bară pe reprezentanții Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială. Bărbatul susține că micuții nu au primit alocație nici de la autoritățile române, nici de la cele din Italia, unde a lucrat mama copiilor. Acum, ieșeanul le cere autorităților să plătească alocațiile din urmă ale copiilor, în valoare de 6.552 de lei
Caz special, în instanțele din Iași! Un bărbat le cere magistraților să îi oblige pe reprezentanții Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) să îi plătească alocația cuvenită copiilor săi. Deocamdată, judecătorii au decis să-și decline competența de soluționare a procesului.

„Instanța admite excepția necompetenței materiale a Judecătoriei Iași, excepție invocată de instanță din oficiu. Declină competența de soluționare a cererii formulată de reclamantul Gheorghiță Aștefănesei, în contradictoriu cu pârâta Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, în favoarea Tribunalului Iași – Secția II civilă – Contencios administrativ și fiscal. Constată ivit conflictul negativ de competență. Dispune suspendarea cauzei până la soluționarea conflictului negativ de competență. Înaintează dosarul Curții de Apel Iași, în vederea soluționării conflictului negativ de competență”, au precizat magistrații ieșeni.

Gheorghiță Aștefănesei a dat în judecată Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială
Procesul dintre ieșeanul Gheorghiță Aștefănesei și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială a început pe data de 18 decembrie 2020. Prin cererea înregistrată pe rolul instanței, ieșeanul a cerut ca, prin hotărârea ce va fi pronunțată, să se dispună plata retroactivă a alocației de stat pentru cei doi copii, C.C.A. și G.D.A., pentru o perioadă de aproximativ 4 ani. …https://www.bzi.ro/un-barbat-din-iasi-lupta-in-instanta-pentru-alocatia-propriilor-copii-ieseanul-spune-ca-autoritatile-au-refuzat-sa-ii-dea-banii-pentru-micuti-pe-motiv-ca-ar-fi-primit-ajutorul-in-italia-exclusiv-4152482?utm_source=website&utm_campaign=homepage&utm_medium=Local
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ