14.5 C
Vaslui
26-sept.-2021

Un bărbat din Neamț riscă să-și piardă rinichii, după ce a luat Paracetamol un an întreg ca să se protejeze de COVID

Un bărbat în vârstă de 55 de ani din județul Neamț a fost tranferat, miercuri, 16 iunie, la spitalul „Dr. C.I. Parhon din Iași, după ce a început să se simtă rău. Medicii au descoperit că acesta a luat medicamente antiinflamatoare timp de un an de zile, crezând că așa se protejează de virusul Sars-COV-2. Starea lui este acum stabilă, însă el riscă să aibă nevoie de un transplant de rinichi, a declarat medicul Ionuț Nistor, pentru Libertatea.

Timp de un an de zile, pacientul de 55 de ani din județul Neamț a luat zilnic cele două medicamente pentru a evita infectarea cu noul coronavirus. A decis singur să facă acest lucru, fără să discute cu medicul de familie. Miercuri a început să se simtă rău, iar familia sa a sunat la 112. Din cauza stării de sănătate, medicii de pe ambulanță au decis să-l transfere la un spital din Iași. „A fost transferat la noi cu insuficiență renală acută severă, stare generală influențată conștient și cooperant, dar din păcate cu riscul crescut de a pierde definitiv funcția rinichiului. Evaluăm mai multe ipoteze, s-au recoltat mai multe analize, dar sperăm să se recupereze”, a explicat Ionuț Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon din Iași pentru ziarul Libertatea. Medicul a spus că pacientul va petrece următoarele două săptămâni în spital și că se ia în calcul și opțiunea transplantului renal. „Din păcate este o posibilitate e care trebuie să o evaluăm dacă nu recuperează funcția renală. Vorbim de o internare prelungită, de cel puțin două săptămâni, sperăm ca rinichiul în cele două săptămâni să-și reia funcția”, a mai spus Ionuț Nistor.
Citeşte întreaga ştire: Un bărbat din Neamț riscă să-și piardă rinichii, după ce a luat Paracetamol un an întreg ca să se protejeze de COVID

 

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here