Un bãrbat din Oltenesti, supãrat cã de doi ani hotul care i-a furat lemnele e de negãsit, a sunat la 112, ca sã-l reclame pe… politist!

NECAZ… Un bãrbat de 63 de ani, din comuna Oltenesti, proprietar al unei suprafete de 3,15 hectare de pãdure, s-a supãrat crunt pe autoritãtile care ancheteazã furtul de lemne din pãdurea sa si care, de doi ani de zile, nu-i dau niciun semn cã ar fi pe urmele hotilor. În urmã cu câteva zile, mai exact pe 25 noiembrie, omul a sunat la 112, ca sã reclame si acolo situatia. “Stiti ce mi-au spus? Cã sã mai depun o plângere la Parchetul Husi si sã spun cã nu s-a rezolvat nimic pânã acum. Eu cred cã aici e vorba despre lupii paznici la oi, dacã nu se rezolvã nimic. Nu sunt singurul în aceastã situatie. Este multã lume care face plângere la Parchet si Politie degeaba”, spune Valerian Macarie, pãgubitul din acest caz.

“Eu am 63 de ani si am grijã de mama mea, care are 97 de ani si e foarte bolnavã. Aceastã bucatã de pãdure e a noastrã, iar eu am încercat, în limita puterilor mele si a timpului, sã îmi asigur paza. Mã duc cât pot, dar hotii nu vin când sunt eu, vin dupã si fac totul vraiste”, spune Valerian Macarie. Acesta povesteste cã, încã din 2018, a depus plângere la Parchetul Husi, împotriva unor indivizi neidentificati, care i-au furat lemn de aproximativ 5000 de lei. “Era lemn bun, de esentã tare : stejar, carpen, frasin. Dar au furat cât au putut. Eu am crezut cã autoritãtile îmi vor face dreptate. Am depus plângere, dar a fost transferatã aici, la Postul de Politie Oltenesti, de pe 6 decembrie 2018. De atunci, asa a murit. În 2019, cam prin februarie, dupã multe insistente, politistul mi-a luat o declaratie, dar cu mare greutate. Mi-a luat doar mie, dar noi suntem mai multi pãgubiti. Vreo trei. De atunci nu am mai primit niciun rãspuns”, spune Valerian Macarie.

“Eu sper sã nu mor, pânã mi se face dreptate”

Supãrat cã de atâta timp furtul rãmâne fãrã rezolvare, iar hotii continuã sã dea iama prin bucata sa de pãdure, omul s-a gândit sã sune la…112. “E adevãrat cã pe 25 noiembrie am sunat la 112. Am spus cã politistul de la Oltenesti nu merge cu ancheta deloc, de atâta timp. Am zis, domnule, trimiteti acum un echipaj aici, sã dau declaratie, sã facã anchetã. Nu se poate ca în tara asta sã se fure în felul acesta, iar organele de cercetare sã nu facã nimic în 2 ani. Oricum, eu în declaratia datã am pus vreo trei nume, care cred eu cã au furat lemnul. Nu sunt hoti oarecare, sunt de acolo, din interior. Cã într-o zi l-am auzit eu pe seful de la Silvic, pe domnul Idriceanu, care spunea cã pãdurea e pãzitã foarte bine, totul e perfect. Poate dumnealui e de bunã credintã, dar nu prea stie ce fac unii dintre angajatii lui. Eu cred cã lupul e paznic la oi, câteodatã”, spune bãrbatul. Omul si-a pierdut nãdejdea în anchetatori, dar vrea ca mãcar lumea sã stie ce se petrece. “Eu nu mai cred cã mi se va face dreptate. Nu o sã mai facã niciun politist nicio anchetã, dar mãcar vreau sã spun la ziare, peste tot, ce se întâmplã. Eu sunt sigur cã sunt multi oameni în situatia mea, care tac din gurã, pentru cã, sãracii, nu au nicio sperantã. Dreptatea e a unora. Noi nu avem dreptul la…dreptate”, spune Valerian Macarie, din Oltenesti. Autoritãtile competente au confirmat existenta plângerii formulate de Valerian Macarie din Oltenesti, cu precizarea cã “se fac cercetãri”. “Eu am 63 de ani. Sper sã nu mor, pânã rezolvã ei cazul meu”, mai spune petitionarul, cu amãrãciune.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ