Un bărbat din Vâlcea s-a sinucis la vestea că soţia i-a murit de COVID-19: „Nu pot să trăiesc fără ea“. Au fost înmormântaţi în aceeaşi zi

Dublă tragedie în familia unor săteni din Vâlcea, din Oltenia de sub munte. Un localnic din Tomşani nu s-a putut împăca cu gândul că soţia i-a murit, răpusă de Covid-19, şi şi-a pus capăt zilelor.
Tragedia s-a petrecut la finele săptămânii trecute, vineri, 16 octombrie, în satul Modârceni, din Tomşani, o comună din apropierea oraşului Horezu.  Doi membri ai comunităţii, soţ şi soţie, Gheorghe (Gicanu) Ciudică, de 50 de ani şi Maricica Ciudică, de 46 de ani, au fost conduşi pe ultimul drum duminică, 18 octombrie.    Femeia a murit din cauza complicaţiilor survenite în urma contractării virusului SARS – CoV-2, iar bărbatul s-a spânzurat în aceeaşi zi în care a aflat cumplita veste.  Familia, care se pregătea de înmormântarea soţiei, l-a găsit spânzurat în garaj.   Detalii despre această tragedie, născută în urma unei poveşti de dragoste cum ne-am obişnuit să vedem doar în filme, sau să aflăm doar din cărţi, am aflat cu ajutorul localnicilor.   „A spus că nu poate trăi fără Maricica lui” Satul Modârceni din Tomşani – Vâlcea este în doliu. Vestea despre tragedia din familia Ciudică i-a amuţit pe toţi. Instant oamenii au început să plângă când au aflat modul în care a reacţionat Gicanu când a auzit că i-a murit soţia.    Ştirea a căzut ca un trăsnet peste întreaga comunitate. Se ştia că Maricica, diagnosticată pozitiv cu SARS – CoV-2, este în spital la Sibiu, în stare gravă. Nici rudele nu mai aveau aşteptări. Şi chiar dacă soţul a afirmat în mai multe rânduri că el nu-şi concepe viaţa fără soţia lui, nimeni, nici chiar cei apropiaţi, nu a bănuit gestul extrem la care avea să recurgă la scurt timp după aflarea veştii.    „Erau nişte oameni extraordinari, deosebiţi, la locul lor, cumsecade, extrem de muncitori, cuminţi, cu gospodărie, el priceput la toate, ea o femeie tare bună şi frumoasă”, au mărturisit localnicii unui reporter „Adevărul” despre soţii Ciudică.   S-a îmbolnăvit de COVID, într-una din deplăsările la dializă   Vecinii ştiau despre boala Maricicăi: „Avea probleme cu rinichii, făcea dializă, cam de un an. Mergea la Târgu Jiu, de când a început pandemia de coronavirus, pentru că la Vâlcea au fost tot felul de probleme, prea mulţi pacienţi, sau cam aşa ceva. În ultima vreme, am înţeles că începuse să aibă probleme şi cu ficatul. Dar ducea boala pe picioare. Dacă n-ai fi ştiut ce are, nu ţi-ai fi dat seama. Ar fi putut să trăiască mulţi ani, în ciuda dializei”, îşi dau oamenii cu părerea.

Citeste mai mult: adev.ro/qig8i1
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ