spot_img
34.3 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Un bãrbat gãsit mort în casã, îngropat în doar 24 de ore! Rudele venite din Bruxelles au ajuns dupã înmormântare!

- Advertisement -

INCREDIBIL … O bârlãdeancã în vârstã de 57 de ani, stabilitã de mai multi ani în Bruxeless, a venit val-vârtej în tarã, cu primul avion, când a auzit cã unchiul cu care ea se întelegea foarte bine, Ionel Lungu, a murit! Nu micã i-a fost mirarea când a aflat cã rudele, în aceeasi zi în care au ridicat decedatul de la morgã, l-au dus pe repede înainte la groapã, fãcând o înmormântare contra-cronometru. Bârlãdeanca a aflat cã vine degeaba la Bârlad, dupã ce a pornit din aeroport spre orasul natal si a rãmas înlemnitã. Cum e posibil ca un mort sã fie îngropat la numai 24 de ore dupã deces, fãrã cele crestinesti? Se pare cã mica mostenire (o garsonierã cu acareturi) lãsatã de defunct, ar fi fost pricina înmormântãrii fulger. Nepoata bãrbatului decedat si îngropat rapid, Lumi, nu vrea sã lase lucrurile asa, chiar dacã cea care a fãcut o asemenea „ceremonie” de înmormântare este chiar mama ei!

Caz incredibil la Bârlad! Un bãrbat de 68 de ani, Ionel Lungu, din localitate, pensionar si care nu a fost niciodatã cãsãtorit, a fost gãsit mort în dimineata de luni, 2 octombrie, acasã, la el în garsonierã. Cel care a fãcut descoperirea este un prieten al lui Ionel, care îi aducea mereu mâncare gãtitã la el în familie, Ionel fiind un bãrbat care trãia singur. A fost chematã o ambulantã, politia si rudele din Bârlad, respectiv o sorã a lui Ionel si un nepot, care este copilul surorei chemate la cãpãtâiul lui. Cei doi, mamã si fiu, au anuntat si pe Lumi, nepoatã cu cel decedat, care trãieste de peste 20 de ani la Bruxelles, în Belgia. Femeia a fãcut tot posibilul sã ajungã acasã la Bârlad, la înmormântarea unchiului sãu, marti, pe 3 octombrie! A anuntat familia cã vine, cã se urcã în avion luni noaptea, dupã care n-a mai avut cum sã vorbeascã, neavând semnal în avion. A ajuns la Bucuresti marti pe la prânz si de acolo a plecat în drum spre Bârlad. A sunat la familie, la mama ei, pentru a anunta cã a ajuns în tarã si este în drum spre Bârlad, iar mama a înstiintat-o sec cã Ionel Lungu a fost deja înmormântat!! Iatã cum relateazã femeia, nepoata celui decedat, cã a primit …vestea!

„Luni a fost gãsit mort în garsonierã, a fost luat la Serviciu de Medicinã Legalã la Vaslui, pentru a vedea de ce a murit. Am fost anuntatã luni seara de mama mea, cã unchiul a murit, urmând ca marti sã ajung acasã la Bârlad ca sã particip la înmormântare. Am întrebat pe mama când este înmormântarea, iar ea mi-a zis cã încã nu s-a stabilit nimic, abia l-a luat la morgã la Vaslui. Am rugat-o sã îmi trimitã semnal când e înmormântarea, cã în avion fiind nu se poate vorbi. Marti a mers un alt nepot al unchiului, venit si el din Austria, la Medicina Legalã din Vaslui ca sã-l ia pe unchiul Ionel, iar acolo era un doctor ciudat, cu care nepotul s-a certat si l-a luat pe unchiul nostru la Bârlad. A ajuns cu decedatul la Bârlad, acesta a fost dus direct la cimitir, la ora 17.00! Fãrã sã treacã mãcar pe la o bisericã, sã facã o slujbã un preot! Eu am aflat aceastã miscare incredibilã când aproape sã ajung la Bârlad! Am sunat-o pe maicã-mea sã-mi spunã pe ce datã e înmormântarea si ea îmi rãspunde << Pãi l-am îngropat deja!>>. Am avut un soc! Am strigat << Doamne Fereste, ce?? Ce-ati fãcut?? L-ati îngropat ca pe un câine?? Eu stiu cã un mort stã la medicinã legalã cel putin 24 de ore si voi în 24 de ore l-ati si înmormântat??>>. Eu cred cã au alte gânduri mama si nepotii … sã facã în asa fel ca garsoniera unchiului sã ajungã la ei! E de necrezut de ce sunt în stare!”, a precizat plângând Lumi, nepoata care a fost crescutã de bunici, în aceeasi casã cu unchiul Ionel Lungu.

Cât ar trebui tinut crestineste de cãtre rude, un decedat?

Faptul cã o femeia a fost atât de îndureratã de felul în care a ajuns sã fie înmormântat unchiul ei, la care tinea foarte mult și nu l-a vãzut pentru ultima oarã, ne-a pus pe gânduri! Am întrebat câtiva preoti, care ne-au precizat cã un mort ar trebui sã stea trei zile, asa cum a stat Iisus Christos, pentru a putea avea parte de toate slujbele religioase. Dar sunt si cazuri grave, cum a fost epidemia de Covid, când decedatul era dus direct la groapã, pentru a nu se rãspândi molima. Dar la Ionel Lugu, nu era cazul! Asa cã, pentru a lãmuri si pe alte rude care vor sã „scape” de cadavrele celor morti din familie, arãtãm câte ceva din cultul mortilor si traditiile religioase ortodoxe!

-Când moare vreunul din crestini, se trag clopotele bisericii (pânã la înmormântare), pentru ca sã se vesteascã si celorlalti membri ai parohiei cã unul dintre ei a plecat pe calea vesniciei, sã-i îndemne sã se roage pentru el (de aceea zic toti: „Dumnezeu sã-l ierte”) si sã le aducã si lor aminte cã toti sunt muritori. Glasul clopotului duce totodatã gândul la trâmbita cu care îngerul va vesti sfârsitul lumii si scularea celor morti din morminte. Pregãtirea pentru înmormântare aratã grija si cinstirea trupului si dincolo de moarte. Lui Ionel Lungu i-a fost tras clopotul doar în Cimitirul „Eternitatea” Bârlad, o singurã datã!

-Pe piept i se pune o icoanã sau o cruce. Iubirea si respectul fatã de cel mort se exprimã prin sãrutarea nu numai a mâinii sau fetei ci în primul rând a icoanei care face prezent pe Dumnezeu în a cãrui grijã este sufletul. Ionel Lungu n-a avut nicio icoanã sau cruce, sicriul fiind închis de la morgã si nu a mai fost deschis nici la cimitir, unde a fost dus direct!

-Din respect pentru mort, este de dorit ca sã fie tot timpul cineva lângã el. Cei apropiati familiei pot ajuta la cele necesare pentru înmormântare. La Ionel Lungu trebuiau sã vinã nepoata din Bruxelles, Lumi si doi nepoti din Londra, dar nu s-a mai putut! Lumi nu a fost asteptatã sã vinã fizic la înmormântare, desi era pe drum, iar cei doi nepoti din Londra s-au întors de la Aeroportul englezesc, fiind anuntati de Lumi cu câtã „plãcere” erau asteptati!

– Fie chiar în ziua mortii, fie în ziua înmormântãrii (iar uneori chiar în fiecare zi pânã la înmormântare), preotul sãvârseste, la casa mortului, slujba numitã panihidã, care nu e altceva decât o anticipare pe scurt a slujbei înmormântãrii. Pe lângã Panihidã, se citeste la capul mortului, asa numitii stâlpi. Ionel Lungu nu a avut parte de asemenea slujbã! Si nici preotul nu a slujit în casa mortului slujba numitã panihidã, dar nu din vina lui, ci din vina grabei incredibile de a-si bãga în pãmânt ruda lor, un bãrbat care singur a fost toatã viatã si a ajuns sã fie bãgat în groapã fãrã a fi respectate mãcar legile credintei ortodoxe.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Mai dați-o în mama ei de înmormântare creștinească pentru că s-ajus să cheltuie lumea pe afișare în procesiuni și pomeni mai mult decât pe o nuntă. Foarte bine că s-a facut totul repede, simplu și bine. Cei morți să se odihnească în pace iar cei vii să trăiască în pace – această gândire este cea mai importantă.

  2. Cred ca se încearcă a se ascunde ceva! Faptul ca cei de la IML au dat sicriul închis și, probabil, au recomandat sa fie îngropat IMEDIAT, denota ca e posibil sa se fi descoperit ceva EXTREM, DAR EXTREM DE CONTAGIOS!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.