spot_imgspot_img
13.1 C
Vaslui
04-mart.-2024

Un bărbat rătăcit în munți a supraviețuit opt zile, hrănindu-se cu ciuperci și fructe de pădure

- Advertisement -

Un localnic din Lupeni plecat la cules de ciuperci a fost căutat timp de opt zile în munți. Bărbatul a supraviețuit miraculos, spun salvamontiștii, hrănindu-se doar cu ciuperci și fructe de pădure.

La finele lui august, localnicul din Lupeni și-a anunțat familia că pleacă la cules de ciuperci în zona Straja din Masivul Vâlcan. Dar după opt zile, văzând că acesta nu se mai întoarce acasă, rudele l-au dat dispărut, în ziua de 5 septembrie a.c..

El a fost găsit după opt zile de căutări.

Bărbatul le-a relatat salvamontiștilor că s-a rătăcit, însă a supraviețuit pe munte, hrănindu-se cu fructe de pădure și cu apă dintr-un pârâu care izvorăște din zona Straja.

Ovidiu Bodean, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, a precizat că localnicul a fost căutat începând din 5 septembrie, în ziua în care familia acestuia l-a dat dispărut după ce plecase pe munte, la cules de ciuperci. „A fost căutat inclusiv cu ajutorul dronelor și al câinilor”, a afirmat acesta.

Bărbatul a fost găsit în zona pârâului Brăița, printr-un miracol, susțin salvamontiștii.

„Vă spun sincer că nimeni nu se mai aștepta să fie în viață, după opt zile. A spus că a mâncat zmeură și că apa face minuni. A fost foarte frig, nu știm cum a rezistat. Era epuizat”, a declarat Ovidiu Oaidă, unul dintre salvamontiștii care l-au căutat, potrivit ziarul Cronica Văii Jiului.

În timpul acțiunilor de căutare de pe munte, salvamontiștii au descoperit, într-o zonă greu accesibilă de la poalele masivului, trupul unui alt bărbat, a cărui identitate nu a fost stabilită…https://adevarul.ro/stiri-locale/hunedoara/un-barbat-ratacit-in-munti-a-supravietuit-opt-2205300.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.