spot_img
17 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Un bârlãdean a fost identificat dupã 13 ani de la moarte!

- Advertisement -

MORT SI ÎNGROPAT Politistii din cadrul IPJ Brãila au reusit performanta sã identifice dupã 13 ani de la deces, un bârlãdean plecat de acasã, dupã divortul de sotia sa. Ioan Parnica si-a pãrãsit sotia si cei doi bãieti ai lor, iar în 1998 a murit în Spitalul Judetean Brãila, în urma unor complicatii, dar neavând nici un act de identitate a fost înregistrat ca « necunoscut ». Abia dupã 13 ani s-a reusit identificarea, cu ajutorul Biroului de Urmãrire din cadrul Politiei Municipiului Bârlad. Cei doi bãieti ai bârlãdeanului decedat, au vârste destul de înaintate si au declarat politistilor cã nu s-au interesat de tatãl lor pentru cã acesta i-a pãrãsit de când erau foarte mici si au fost crescuti de mamã.

Conform comunicatului pentru presã remis ieri de IPJ Brãila, s-a reusit identificarea unui cetãtean decedat acum 13 ani în spitalul brãilean, care avea identitate necunoscutã. «La data de 6 martie 1998, Inspectoratul de Politie Judetean Brãila a fost sesizat telefonic de personalul de serviciu din cadrul Spitalului Judetean Brãila cu privire la faptul cã în aceastã unitate a decedat un bãrbat cu identitate necunoscutã, care era internat din ziua de 9 ianuarie 1998, fiind gãsit pe bulevardul Dorobantilor, din municipiu, cu degerãturi la ambele picioare. La acea datã s-a efectuat necropsia cadavrului, stabilindu-se cã moartea a survernit în urma unui stop cardio-respirator, pe fondul unei bronhopneumonii mai vechi. În urma activitãților desfãșurate de politistii Compartimentului Urmãriri al Serviciului de Investigații Criminale Brãila, s-a stabilit cã bãrbatul se numeste Ioan Parnica, nãscut în anul 1934, într-o comunã din judetul Vaslui, domiciliat în municipiul Bârlad, judetul Vaslui, care locuia fãrã forme legale în Brãila. Membrii familiei bãrbatului – care nu a fost reclamat niciodatã ca fiind dispãrut de la domiciliu – au declarat cã era plecat de acasã din anul 1970 si s-a stabilit în municipiul Brãila, iar ultima oarã l-au vãzut în anul 1997, când a fost în vizitã la acestia”, a precizat inspectorul de politie Jenel Sogor, purtãtorul de cuvânt al IPJ Brãila. Acesta a mai precizat si cã politistii brãileni au fost ajutati în gãsirea identitãtii lui Ioan Parnica, de cãtre politistii bârlãdeni.

Nu a venit la copii din 1997, însã acestia nu l-au cãutat !

De la politistii bârlãdeni am aflat cã Ioan Parnica are doi bãieti, ambii în Bârlad, care au acum 55 de ani si 49 de ani. Bãrbatul identificat ca fiind Ion Parnica a fost fotografiat de politistii brãileni, iar semnele particulare de pe corp au fost recunoscute de copii sãi, în urma fotografiilor prezentate. “Am stablit cã cetãteanul respectiv a divortat de sotia sa de mult timp, de când s-a nãscut al doilea copil, el plecând la Brãila, unde se pare cã cã avea pe cineva. Oricum, bãietii sãi l-au identificat si au spus cã nu prea îl recunosc ca tatã, pentru cã acesta i-a pãrãsit si au fost crescuti de mama lor”, ne-a spus unul din politistii care au ajutat la identificarea celui decedat acum 13 ani la Brãila. Ioan Parnica va avea însã la cap o cruce cu numele sãu, nu cu identitatea necunoscutã cum era pânã acum. O ciudãtenie este totusi, cum de a durat 13 ani identificarea cadavrului? Se pare cã Ioan Parnica a spus la spital când s-a internat cum îl cheamã si de unde este, dar n-a prezentat nici un act de identitate, el fiind recunoscut de politisti drept un om al strãzii. Prin urmare, nu s-a pus bazã pe cele declarate de el timp de 13 ani, dar nefiind reclamatã nici o disparitie între timp, cu semnalmentele lui Ioan Parnica, pânã la urmã s-a trimis si la Bârlad sã se verifice dacã ce a spus cel decedat la internare este real. A fost real si au trebuit 13 ani ca sã fie identificat!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.