32.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Un bârlădean a rupt inimile englezilor! Fiul său, de doar doi ani, are mare nevoie de ajutor! (FOTO)

DESTIN… Frații s-au născut prematur, la 29 de săptămâni, din cauza unei afecțiuni rare numite Twin Anemia Polycythemia Sequence (TAPS), care apare atunci când nu există o cantitate suficientă de sânge în uter pentru ambii gemeni.

SALVAȚI-L PE DUMITRU… Dumitru Hristianovici și fratele său geamăn Filip au atât de multe asemănări, de la părul blond și ochii albaștri, la zâmbetele lor obraznice care luminează o cameră, până la dragostea lor pentru cărțile de povești. Dar există o mare diferență între ei, care, din păcate, înseamnă că băieții, în vârstă de doi ani și 4 luni, nu se pot juca sau vorbi unul cu celălalt. Frații s-au născut prematur, la 29 de săptămâni, din cauza unei afecțiuni rare numite Twin Anemia Polycythemia Sequence (TAPS), care apare atunci când nu există o cantitate suficientă de sânge în uter pentru ambii gemeni. Părinții lui Dumitru, geamănul care trebuie salvat, Marieta și Gabriel Hristianovici, 35 de ani, din sud-estul Londrei, au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta la plata tratamentului lui Dumitru, care costă aproximativ 1.200 de lire sterline pe lună. Aproape toată presa din Marea Britanie a reacționat și a sărit să ajute, prin mediatizarea cazului acestui micuț. Facem și noi un apel, la oamenii cu suflet mare, din Bârlad și nu numai, ca acum, în pragul Sărbătorilor de Iarnă – Sf. Nicolae și Crăciun, să ajute în salvarea unui înger cu aripile frânte. Povestea lui Dumitru este sfâșietoare! Poate fi salvat și de oamenii din Bârlad, care pot ajuta ca Dumitru să aibă o viață normală, cât de curând!

Tatăl celor doi gemeni, Gabriel Hristianovici, de 35 de ani, este din Bârlad și de 6 ani a plecat în Londra, Marea Britanie, după ce în România nu i-a reușit mai nimic. Tot ce și-a dorit Gabriel a fost să aibă o familie fericită și copii. Soția sa, pe care a cunoscut-o în Anglia, este din Bulgaria și din dragostea lor imensă s-au născut Dumitru și Filip, doi băieței gemeni identici. Dumitru însă are mare nevoie de ajutor!! Boala, numită Twin Anemia Polycythemia Sequence (TAPS), apare atunci când nu există o cantitate suficientă de sânge în uter pentru ambii gemeni. Ea afectează aproximativ 100 sarcini dintr-un million în cazul gemenilor monochorionici. Sindromul TAPS l-a privat pe Dumitru de oxigenul și nutrienții necesari pentru a se dezvolta corespunzător. De asemenea, micul îngeraș a suferit un accident vascular cerebral în timp ce mama lor, Marieta Toleva, în vârstă de 40 de ani, era însărcinată, ceea ce i-a provocat leziuni cerebrale și a dus la diagnosticarea lui Dumitru cu paralizie cerebrală, care îi afectează partea dreaptă a corpului. Ca urmare, Dumitru este și mai în urmă cu dezvoltarea sa în comparație cu Filip și nu poate merge, vorbi sau nu se poate juca cu geamănul său.

Lupta pentru îngerul bolnav, dusă de ambii părinți

Acum, Marieta și tatăl Gabriel Hristianovici, care locuiesc în sud-estul Londrei, au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta la plata tratamentului lui Dumitru, care costă aproximativ 1.200 de lire sterline pe lună. Gemenii s-au născut la Spitalul St Thomas din centrul Londrei pe 26 iunie 2019, Dumitru cântărind doar 900 de grame, în timp ce Filip cântărea 1,3 kg. Ei au petrecut cinci zile într-o unitate neonatală înainte de a fi transferați la spitalul lor local, Queen Elizabeth din Woolwich, în sud-estul Londrei, unde au rămas timp de două luni.

„Faptul că băieții noștri s-au născut prematur, precum și paralizia cerebrală a lui Dumitru când se afla în burtica mamei, nu a fost ceea ce a sperat, dar suntem recunoscători că sunt amândoi în viață”, a declarat Gabriel pentru ziarul englez Metro.co.uk. „Faptul că amândoi au supraviețuit ne-a dat speranță și ne-a ținut puternici. Privilegiul de a fi părinți de gemeni ne-a dat putere. Aceste mici versiuni ale noastre ne-au dat puterea și tăria de a merge mai departe. A trebuit să o facem – era singura cale”, a precizat Gabriel.

„Nu putem merge singuri la locul de joacă pentru că unul dintre noi aleargă după Filip și, în același timp, Dumitru trebuie să aibă pe cineva cu el în permanență. Dumitru devine frustrat, vrea să se târască atunci când Filip merge, nu înțelege. Filip întreabă uneori <<de ce îl ții pe Dumitru în brațe, de ce nu mă ții și pe mine?>>. Dumitru a început să se târască doar cu ajutorul mâinilor și să se poziționeze în patru labe – ceea ce reprezintă un pas înainte în ceea ce privește mobilitatea și dezvoltarea musculaturii”, a spus Gabriel. De asemenea, el răsfoiește paginile unei cărți și pune laolaltă piese de puzzle. Micuțul îngeraș Dumitru poate să spună „da” și să dea din cap pentru „nu”. Și, în ciuda diferențelor dintre ei, Dumitru și Filip și-au uimit părinții, dovedind că au o legătură pe care numai gemenii o pot împărtăși. „Înainte ca Dumitru să înceapă să se târască, Filip nu-i dădea nicio atenție. Acum împart prăjituri, se sărută de noapte bună și uneori se ceartă pentru o jucărie sau pentru un părinte. Îmi amintesc că odată Filip și-a mușcat limba și a început să plângă, iar Dumitru, care era la etaj, a început și el să plângă fără niciun motiv”, a declarat Gabriel pentru Metro.co.uk.

Moș Nicolae și Moș Crăciun din România, așteptați de Dumitru și părinți săi!

Gabriel și Marieta s-au descurcat în mare parte fără ajutorul familiilor lor apropiate, care locuiesc în România și, respectiv, în Bulgaria. Viitoarea evoluție a lui Dumitru rămâne un „teritoriu necunoscut” și depinde de modul în care va răspunde la fizioterapie, i-au spus medicii familiei – dar aceștia speră că, în cele din urmă, va putea duce o viață independentă. Familia a lansat pagina de strangere de fonduri pe https://gofund.me/07ee27fc în speranța de a plăti o placă de vibrații Galileo, un echipament specializat care îi poate ajuta pe copiii cu paralizie cerebrală să se bucure de oase mai puternice și de mobilitate, care costă 5.605 lire sterline. Gabriel, care este tată cu normă întreagă pentru băieți, și Marieta, contabilă, trebuie să găsească, de asemenea, bani pentru fizioterapie, terapie ocupațională și logopedie și pentru întâlniri la două săptămâni cu un cranio-osteopat, ceea ce însumează aproximativ 1.200 de lire sterline pe lună.

„Nu mai putem face acest lucru cu banii noștri. Toate economiile noastre s-au terminat”, a spus Gabriel. Părinții spun că Dumitru a făcut „progrese mari” datorită ajutorului fizioterapeutului Dr. Jose M. Sanz Mengibar de la o clinică privată din Londra. De asemenea, familia a primit sprijin din partea lui Stephanie Ernst, fondatoarea Fundației Taps Support, care are o experiență directă cu această afecțiune.

Unde puteți să vă adresați pentru a ajuta:

Contact România Gabriela Hristianovici telefon 0723356660; Contact UK telefon 00447765441212.; Gabriel_Hristianovici86@yahoo.com;

Pagina de donatii

0766 890 999 – Referinta Dumitru Hristianovici

Transferuri international

  • IBAN GB33LOYD30936025806560
  • BIC LOYDGB21278
  • HRISTIANOVICI GABRIEL
  • 411 Westmount Road, SE9 1NB , London, UK

Transferuri in RON

  • IBAN RO04INGB0000999901679133
  • Moneda: RON Nume Beneficiar: Florin Hristianovici
  • Banca Beneficiar: ING Bank Bucuresti Centrala
  • Cod SWIFT: INGBROBU
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here