spot_img
19 C
Vaslui
23-iul.-2024
spot_img

Un bârlădean acuză: “vacanța fiului meu, distrusă de un judecător”

- Advertisement -

AMÂNARE PESTE AMÂNARE… Un magistrat de la Judecătoria Bârlad este acuzat de rea-voință de tatăl unui băiețel, după ce a refuzat să soluționeze o cerere de ordonanță prezidențială într-o perioadă rezonabilă de timp. Copilul trebuia să meargă, la fel ca în fiecare an, și vara asta în vacanță în Belgia, acolo unde tatăl său locuiește. Bărbatul a cerut încă din luna aprilie ca judecătorul să permită deplasarea băiețelului în străinătate, însă până acum nu a avut nicio șansă de reușită. La termenul din 26 iunie, instanța a dispus, din nou, să amâne cauza, de data asta până la sfârșitul lunii august, când judecătorul se va întoarce din propria lui vacanță.

Florin M. a povestit redactorilor Vremea Nouă tot demersul făcut în instanță, demers care s-a finalizat fără rezultatul dorit. “Încă din luna aprilie a acestui an am deschis la Judecătoria Bârlad o ordonanță președințială pentru program de vizită a fiului meu David M. În acest sens, am depus la dosar mai multe probe video în care se vede cât se poate de clar că fiul meu dorește să facă vacanța cu mine, așa cum am făcut-o mereu, în toți acești ani. Deși la dosar sunt probe concludente, pe data de 12 iunie, judecătorul a dispus amânarea procesului deoarece nu știa ce conține dosarul. La amânat până pe 26 iunie. Am crezut că miercuri, 26 iunie, instanța va da decizia normală și firescă, de a-mi lăsa copilul să petreacă vacanța cu mine, însă judecătorul a amânat din nou pronunțarea, de data asta pentru data de 22 august, fără a avea vreun motiv temeinic. Trebuie să vă spun că fiul meu a fost și a locuit cu mine, în Belgia, și în 2023, de pe 22 iunie și până pe 10 august. Anul acesta, copilul m-a sunat și m-a rugat să apelez numărul 119, întrucât bunica maternă îl traumatiza fizic și mama psihic. Am sunat, iar la locuința mamei atât echipajele de poliție cât și de la Asistență Socială, însă de frică, copilul nu a mai recunoscut prin ce este pus să treacă în locuința respectivă. Conform legii și spre binele superior al copilului, consider că acest judecător ar trebui cercetat, la rândul său, pentru că în dosar avea probe clare prin care copilul își expirma clar intenția de a-și petrece vacanța cu mine. La fel de grav este că în ziua respectiv, 26 iunie, au mai fost amânate și alte cauze asemănătoare cu a mea, ceea ce e inadmisibil, din punctul meu de vedere. Atât timp cât depun probe video la dosar, iar tu, ca judecător, să nu știi despre ce e vorba, să nu știi dacă e vorba de judecarea pe fond, sau a ordonanței președințiale, să amâni până la sfârșitul lunii august, până te întorci tu din vacanță, judecarea cauzei, e strigător la cer. Acest copil avea și el dreptul la o vacanță, la a sta împreună cu tatăl său, însă acum trebuie să așteptăm toamna să se pronunțe și domnul judecător pe o speță foarte simplă, care în niciun caz nu avea nevoie de trei termene”, ne-a declarat tatăl băiețelului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Dacă in invățământ plec și nu închei media, trebuie să vin mort- copt, altfel mă sancționează, mă știe toată mass-media, părinții mă dau în judecată…Tămbălău mare. .Dar judecătorii fac ce vor ei.

  2. Într-un stat civilizat și educat legea se aplica în spiritul ei și după în litera ei. Câți judecătorii din România înțeleg acest lucru?

  3. Judecătorii din Vaslui sunt niște jeguri ordinare, la fel ca toată justiția din România făcută de o clasă politica analfabeta funcționali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.