Un bolnav psihic și-a bătut cumătrul cu lanțul, l-a dezbrăcat și i-a tăiat penisul!

Ion Vasilache (foto stânga) din Puiești a murit în chinuri cumplite, bătut cu lanțul în cap și cu penisul tăiat, de către cumătrul său mai tânăr, Doru Miron (foto dreapta)!

CRIMĂ TERIFIANTĂ LA PUIEȘTI

ȘOCANT… Un bărbat de 76 de ani, Ion Vasilache, din Satul Vechi, comuna Puiești, și-a găsit sfârșitul într-un mod cumplit! Acesta a plecat de dimineață la cumătrul său, Doru Miron, de 53 de ani, pe care îl ajuta cu mâncare și îl mai îngrijea, acesta fiind bolnav psihic. Nu se știe prea bine de la ce, dar cei doi bărbați au ajuns să se certe, iar de aici și până la crimă a fost doar un pas! Bătrânul Ion Vasilache a fost găsit de fiul său mort, dezbrăcat, plin de sânge, cu penisul tăiat, spun sătenii, și bătut cu lanțul în cap!! Criminalul a fost găsit dezbrăcat până la jumătate, avea fața plină de sânge și striga că el și-a omorât cumătrul pentru că s-a trezit cu el în pat! La fața locului, polițiștii, sub coordonarea procurorului criminalist, au demarat cercetări pentru a elucida cum s-a petrecut crima care a speriat o comună întreagă!

Doru Miron striga din toți rărunchii că a ucis pentru că s-a trezit cu victima în pat. Agresorul a pus mâna pe un cuțit și l-a înjunghiat în abdomen pe bătrânul Vasilache, care venise la el dimineață, să-l cheme la masă. Individul l-a scos pe bătrân afară din casă și l-a bătut cu un lanț în cap. Fără milă, Doru Miron i-a tăiat și penisul și l-a lăsat pe bătrân să agonizeze într-o baltă de sânge, fără să anunțe pe nimeni. După ora prânzului, fiul victimei, îngrijorat că tatăl nu a revenit acasă, a mers la locuința lui Doru Miron. Agresorul însă a refuzat să-l primească în curte, lucru ce i-a dat de bănuit fiului victimei, care a intrat cu forța în curtea imobilului. L-a găsit acolo pe tatăl său care nu mai mișca, era dezbrăcat, bătut și cu penisul tăiat și pus alături! Imediat, a sunat la 112 după ajutor. „La fața locului s-a deplasat o Ambuanță tip B2, cu asistent medical, care a găsit victima cu lividități instalate, constantând decesul, fără a efectua resuscitare. Bărbatul de 76 de ani avea un traumatism cranio-cerebral, fiind bătut se pare cu un corp contondent (lanț – n.r.) și un alt traumatism abdominal sever”, a spus medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești!

Doru Miron, plin de sânge pe față, a recunoscut polițiștilor din comună ce-a făcut, dar, fiind bolnav psihic, s-a pus pe înjurat pe toată lumea, inclusiv pe polițiștii care l-au încătușat. Ancheta este condusă de procurorul criminalist Alice Ruja. Oamenii din sat spun că Ion Vasilache era un bătrânel tare bun la suflet, fiind căsătorit, cu 5 copii. Tocmai bunătatea avea să-i aducă moartea. Fiind cumătru cu Doru Miron, de 53 de ani, l-a luat și pe acesta, deși era dereglat psihic, sub aripa sa ocrotitoare, oferindu-i mereu mâncare și adăpostindu-l când nebunul satului și-a incendiat propria locuință, care arată mai degrabă a bordei decât a casă! Doru Miron este cunoscut ca fiind bolnav psihic cu acte în regulă! Nu este pentru prima dată când atacă oameni. El a mai înjunghiat acum ceva timp și un salariat al Companiei E-On, care venise să-l deconecteze de la rețeaua electrică pentru neplată. Și totuși, cu asemenea „recidive” violente, Ion Vasilache, din milă, avea grijă și de cumătrul său. Oamenii și rudele spun că bătrânul s-a dus la Doru Miron ca să-l cheme la masă, pentru că, de câteva zile, acesta nu mai dăduse pe la ei, având se pare niște băutură căpătată de la un vecin. L-ar fi găsit dormind și, când a dat să-l scoale, acesta, având probabil halucinații, ar fi sărit direct la bietul bătrân, crezând că vrea să se bage cu el în pat! Bătrânul ucis cu sălbăticie avea semipareză, abia mergea și nu s-a putut apăra deloc! A sfârșit sub ploaia de lovituri cu lanțul și sub cuțitul mânuit necruțător de cumătrul său! Doru Miron a fost dus la audieri, urmând să fie supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământ când a comis oribila crimă. Procurorul criminalist așteaptă rezultatele necropsiei. „Până nu se pronunță medicul legist referitor la cauzele decesului, nu avem ce să vă comunicăm”, a spus procurorul Alice Ruja.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ