-1.2 C
Vaslui
04-feb.-2023

Un câine de luptă a făcut măcel în Vaslui! Criza a fost rezolvată de un angajat al firmei “Radical”, mai eficient decât Jandarmeria și Poliția Animalelor la un loc

- Advertisement -

MĂCEL… Scene de groază petrecute în fața unui supermarket din fața Gării din Vaslui, unde un câine de luptă din rasa Amstaff a sfâșiat un bichon, care era în brațele stăpânei sale. Angajații magazinului au povestit îngroziți scena. “Am fost șocate. Câinele de luptă a sărit și a smuls bichon-ul din brațele doamnei. L-a apucat pe săracul câine și nu-i mai dădea drumul. Era numai sânge pe jos. Am încercat să-i despart, dar nimic! Am luat o coadă de mătură și am dat cu toată puterea mea în acesta, dar nimic. Am aruncat și cu apă pe el. S-a strâns multă lume, dar nimeni nu a avut ce să-i facă. Câinele de luptă era foarte agresiv. La un moment dat, bichon-ul a scăpat și s-a refugiat la noi, în magazin. Curgeau din el intestinele, le târâia pe jos. Nu știm dacă mai trăiește! Doamna l-a luat, l-a învelit într-un șal și a plecat în grabă cu el la un dispensar veterinar. Era numai sânge la noi, în magazin. Săraca doamnă și-a cerut scuze și s-a oferit să ne trimită menajera dânsei să curețe sângele de pe pardoseală, dar vă dați seama că nu am acceptat. I-am sugerat să se ocupe de câine, că de restul ne ocupăm noi. Ne era atât de milă de cățelul sfâșiat. Era așa de drăguț”, ne-a spus o angajată de la supermarket. Și într-adevăr urmele de sânge de afară și de pe ușa de la intrare confirmă episodul sângeros. O altă gestionară de la magazin era revoltată: “Eu nu știu ce face Poliția, umblă tot felul de derbedei cu câini de luptă fără botniță și lesă. Nimeni nu le zice nimic. Dar închipuiți-vă că putea fi un copil. Și atunci vorbeam de o adevărată tragedie. Și așa scenele cu acel animal drăguț, în agonie, m-au marcat. Îmi este teamă pentru copilul meu, care are 11 ani. Vă dați seama că, un astfel de câine de luptă poate ataca și copiii. Am înțeles de la martori că proprietarii câinelui au fugit. Nu au avut curajul să stea și să încerce să salveze bichon-ul. Niște lași. Am sunat la 112 și a venit un echipaj de la Jandarmerie. Am înțeles că au prins câinele de luptă. Bine că n-a omorât pe nimeni. Dăduse de gustul de sânge și a devenit violent”.

Câinele nu a fost prins de echipajul de la Jandarmerie, ci de un paznic de la “Radical”. El este adevăratul erou al serii!

Câinele a fugit de la supermarket și s-a dus spre peronul gării. Era destul de fioros. La un moment dat, toți călătorii din gară care așteptau trenul s-au refugiat. Venise și echipajul de jandarmi, dar nu prea a avut curajul să-l prindă. Au anunțat Poliția Animalelor și Serviciul de Ecarisaj din cadrul Goscom Vaslui pentru a-l tranchiliza. Însă un paznic de la o firmă de materiale de construcții din vecinătatea Gării a intervenit ca un adevărat profesionist. S-a dus la câinele agitat și cu tact l-a imobilizat. L-a legat cu șnurul de la geaca de serviciu și i-a așteptat pe angajații de la Goscom. Iată ce a declarat eroul de la “Radical”, care a reușit să liniștească și să neutralizeze fiara care tocmai sfâșiase un bichon. “Eram în bar. Când a ieșit gestionarul din bar l-am văzut (n.r. câinele de luptă). Și m-am dus și l-am prins. Toată lumea a fugit din Gară când l-a văzut, mai ales că s-a auzit că acesta a sfâșiat un câine în față, la Taviani (n.r. magazinul unde a avut loc măcelul). A venit Jandarmeria și am dus împreună câinele de luptă în față la Poliția Feroviară”, a spus destul de modest, cel care a reușit să facă cât zece jandarmi la un loc.

Paznicul de la “Radical” a fost providențial. A fost și veterinar de nevoie, dar și hingher!

Întrebat cum de a reușit să neutralizeze un câine de luptă, angajatul de la “Radical” a recunoscut că nu știa că este Pitbull (n.r. inițial s-a crezut că acesta este din rasa Pitbull, dar ulterior s-a dovedit a fi un Amstaff sau metis), dar s-a străduit să-l prindă, fiindcă știe să se comporte cu astfel de câini fioroși. “Nu știam că este Pitbull. L-am prins cu grijă și atenție. Știu să mă comport cu animalele fioroase, mai ales cu cele agitate. Eu mor după câini, în general. Patru am acasă. Știu să mă ocup de ei când sunt agresivi. Trebuie să te porți cu blândețe, dar în același timp trebuie să fii ferm”, a mai spus eroul nostru. Și, într-adevăr, jandarmii nu au avut curajul să-l prindă. Doar și-au făcut niște poze cu animalul fioros, probabil pentru Facebook. Și când a venit echipa de ecarisaj de la Goscom, doctorul veterinar l-a pus tot pe paznicul de la “Radical” să-l scaneze pentru a-l identifica după cip. Și tot acesta l-a luat și l-a băgat în cușcă, fiindcă cam toți dintre cei veniți la fața locului s-au cam temut să nu fie mușcat. Când l-au văzut cât este de priceput, cei de la Goscom, în frunte cu directorul lor, i-a propus pe loc omului să se alăture echipei de ecarisaj. Eroului de la “Radical” i-a surâs ideea, mai ales că este îndrăgostit de aceste animale. “Câinii sunt moartea mea”, a spus acesta.

Legea prevede ca astfel de câini de luptă să fie înregistrați la Poliție. Și Consiliul Județean trebuie să asigure servicii de capturare a unor astfel de animale

Episodul sângeros din fața supermarketului de la Gară arată cât de nepregătite sunt autoritățile în astfel de cazuri. În primul rând, câinele era pe stradă fără lesă și fără botniță, iar proprietarii acestuia au fugit. Un lucru nepermis! Rămâne de văzut dacă acest câine de luptă este înregistrat în evidențele Poliției, așa cum prevede legea. De asemenea, echipajul de la Jandarmerie a cerut sprijinul Poliției Animalelor, care nici măcar nu s-a sinchisit să se deplaseze la fața locului. Atunci, ne întrebăm, la ce sunt plătiți? Puteau să vină și să-l tranchilizeze, înainte de a mai face vreo victimă. Jandarmii au apelat, până la urmă, la Goscom, companie din cadrul Primăriei Vaslui, care are un serviciu de ecarisaj, dar acest lucru trebuiau să-l facă cei de la Poliția Animală. Mai mult, în astfel de cazuri Consiliul Județean ar fi trebuit să aibă un serviciu specializat și nu Primăria. În cazul de față au fost solicitați cei de la Goscom, fiindcă CJ Vaslui nu are un astfel de serviciu. Instituția condusă de Buzatu are obligația, conform OUG 175, să asigure cu caracter continuu și permanent serviciilor publice de adăpostire a unor astfel de animale. Aceste servicii constau inclusiv în capturare/preluare, asistență veterinară de urgență, inclusiv intervenție chirurgicală a animalului. Dar cum la noi pe nimeni nu-i interesează aceste lucruri, iar Poliția Animală nu face nimic pentru a-i anunța pe cei din CJ Vaslui de obligațiile pe care le au, Jandarmeria este pusă în fața unor situații pe care nu le poate gestiona. De exemplu, în situația de față jandarmii trebuiau să sune la CJ Vaslui, și nu la Goscom. “Noi ne ocupăm și de câini și de cai slobozi, iar cei de la Poliția Animală nu-și fac datoria”, a spus, cu năduf, unul dintre ei. Echipajul de jandarmi a avut noroc în acest caz, cu acest paznic de la “Radical”, care știa să se comporte cu astfel de câini agresivi. Dar, închipuiți-vă, ce s-ar fi întâmplat dacă acesta ar mai fi umblat liber pe stradă în continuare. Putea să mai facă victime, mai ales că dăduse de gustul sângelui. Doctorul veterinar venit la fața locului nu crede că acest câine este în evidențele Poliției, fiindcă cipul pe care aparatul său l-a citit începea cu cifra 3. “La noi, în România, numerele de pe cipurile de la câini încep cu cifra 7. Nu cred că este cipat la noi, în țară și nici nu cred că e înregistrat la Poliție, așa cum prevede legea. Să vedem dacă putem identifica proprietarul câinelui”, a spus doctorul veterinar, venit împreună cu echipa de ecarisaj.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

17 COMENTARII

 1. Cine, si de unde primesc bani hincherii de la Politia Animalelor??? Asa i si n politica : cainele cel mare, musca pe cel mic! Catelusul era de la AUR…

 2. Imi dau si eu cu presupusul…desi sunt convins…acel caine apartine Radical sau ce o mai fi incolo sub pasarela ,si e firesc sa asculte de oamenii de paza de pe acolo…pot veni toate autoritatile posibile la fata locului…tot de stapan asculta animalul…

 3. Cainii sunt pentru paza la stana sau in lant la curte casei, nu plimbati prin oras sa se cace pe unde apuca, retardati de *iubitori” de animalute.

 4. jandarmii apara politicieni si intimideaza nevaciinati care nu au nazy certificat nu apara poporul , daca le este frica de caini au fost facuti jandarmi la apelul bocancilor la fel ca generalul prim ministru Maciuca cu pensie de 25000 lei /luna care a luptat pentru o cauza esuata care nu are legatura cu tara mama Romania . Acolo unde a luptat asa zisul general au iesit invingatori talibanii adica bastinasii care i-a durut in cur de americani si de narozi precum romanii si etc S-au dus dupa bani multi . dar la multi le-au fost fatal teatrul de operatiuni, s-au dus la moarte precum se reped acum unii romani la vaccin expirat. Probabil e timpul sa se instituie un tribunal militar exceptional sa-i judece pe actualii conducatori asa cum a fost constituit in 89 cand a fost ucis PATRIOTUL CEAUSESCU . BLESTEMUL II VA AJUNGE PE ACESTI BORFASI JOHANO-ARAFISTI CARE ISI BAT JOC DE ROMANI !!!!

   • Chiar vă interesează? Ați vrut doar să mânjiți două instituții care nu au nicio competență să adune animalele de pe străzi. Mergeți si studiați atribuțiile acestora și reveniți. Iar adevărul îl găsiți pe inregistrarile video din zonă.

  • Sunt convinsa ca bichon ul a marait sau a atacat primul.. in general cainii mici fac asta. Amstaffi si pitbulli sunt caini foarte iubitori cu oamenii dar nu suporta cand sumt provocati de alte animale si reactioneaza.

 5. Wai n-auzi, ce poliția animalelor? Oameni incadrati direct , care nu au calitatea de organe de cecrcetare ale politiei judiciare, folositi ca „umplutura” la tot felul de acțiuni pe linia „covid”.
  Salarii platite degeaba, sunt si ei…”la numaratoare” , in rest zero barat. La fel si siguranta scolara….alta gaselnita de frecat menta

 6. Nu au ce căuta pe strada câinii fără botniță !
  Ăștia care dețin astfel de câini și nu respecta legea sunt niste criminali pur și simplu !
  Orice câine poate fi un pericol pentru cineva care nu are nici o vina !

 7. Alooo, domnilor ziaristi, acum ceva timp, chiar dumneavoastra ati facut un material în care si acum citez ” politia animalelor intervine necontenit” mai mare rasul mi am zis.. auzi, necontenit..eee, acum sa le multumiti..😅

 8. Dar amenzi nu pot fi date celor de la poliția animalelor că nu își fac treaba? Și descreierații de proprietari ar trebui să fie trași la răspundere. Inconștienți că nu au estimat posibilitatea de a se întâmpla o tragedie ori au prevăzut, au acceptat și i-a amuzat aceasta posibilitate știind că este câine de luptă și nu i-au pus botniță. In fața faptului împlinit au fugit ca lașii.

 9. Ce poliția animalelor…o porcărie de idee scremută de niste avortați…poliția pisicilor scarmanate…inutili ,mai bine lucrau în operativ…dar lăsând asta la o parte, este o idee de film grozava.Sa vina Pro Tv cu Cătălin Radu Tănase…are un reportaj de 2 ore pe puțin…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.