18.2 C
Vaslui
03-oct.-2022

Un cãlugãr pervers bântuie prin Vaslui

- Advertisement -

PERICOL PUBLIC Între „Doamne miluieste!” si „Doamne ajutã!”, cãlugãrul închipuit fluierã doamnele si domnisoarele care îi ies în cale, le agaseazã pe cele mai arãtoase, cântã si vorbeste singur. Întinde trecãtorilor iconite cu Maica Domnului si, în schimb, cere bani celor care fac greseala si îl bagã în seamã. Victime îi cad, în general, persoanele în vârstã, care îi dau câte un bãnut fãrã sã le treacã prin cap faptul cã, în urmã cu cinci minute, cãlugãrul a poftit la o fetiscanã sumar îmbrãcatã.

Încã din varã, cãlugãrul-cersetor actioneazã nestingherit în Vaslui. Mai bine zis, nu e zi în care sã nu fie zãrit pe strada principalã din oras. E sociabil la extrem, intrã prin magazine si farmacii „înarmat” cu iconite si nu putini sunt cei care îi dau din putinul lor. Râde, fluierã, pâsâie fetele, îngânã cântece bisericesti. La prima vedere, nimic nu pare în neregulã la cãlugãrul în straie cernite, cu barbã rosie si pãr strâns în coadã, care nu se desparte nicio secundã de pretiosul sãu rucsac. Atrage atentia însã prin faptul cã este mereu grãbit, privirea îi fuge în toate pãrtile, asemeni unui om hãituit, mereu în alertã, dar si prin atitudinea deloc pioasã. Câteva zile la rând l-am urmãrit prin oras. Ne-a socat ce am vãzut.

E foarte atent, iar în clipa în care s-a simtit fotografiat, s-a oprit în fata ecranului care indicã temperatura exterioarã, chipurile interesat. De fapt, urmãrea cu coada ochiului orice miscare a fotografului. A rãmas pironit în fata respectivului ecran suficient cât sã ne îndepãrtãm de el. Asta, dupã ce, la traversarea din zona Hotelului Racova s-a bãgat în seamã cu o domnisoarã, cãreia i s-a adresat ca un cocalar sadea: „domnisoara profesoarã!”, „domnisoara doctor!”. S-a oprit în drum si a întins chiar mâna dupã ea. Din fericire, fata nu a schitat niciun gest cã ar fi interesatã de neobisnuitul cãlugãr si si-a continuat drumul.

Călugărul închipuit

În prima zi în care am observat cã ceva nu e în regulã, l-am surprins în zona complexului „Select”. Omul a uitat de cele sfinte si a început sã strige dupã o adolescentã sumar îmbrãcatã. Socatã când a vãzut cine e interesatã de ea, fata a grãbit pasul. Nici una nici douã, popa s-a apucat sã o fluiere si i-a cerut sã se opreascã. Copila a dispãrut imediat în gangul din zona fostului „T2”. Vesel nevoie-mare, cãlugãrul a oprit apoi o doamnã mai în vârstã, care a scos doi lei din buzunar si i-a dat „sã se roage pentru copiii mei”. Drept chezãsie, femeia s-a ales cu o iconitã, pentru care i-a multumit cãlugãrului cu lacrimi în ochi. Ba, ca sã fie mai credibil, tânãrul dã câte 20-30 bani copiilor necãjiti pe care îi gãseste în drum. Nu spune nimeni cã nu are intentii bune, dar metodele sale nu sunt demne de un reprezentant al Bisericii. Culmea, sutana pe care o poartã îi umple buzunarele, zilnic, acestui personaj!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

18 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.