31.7 C
Vaslui
03-iul.-2022

Un chirurg, adoptat la Negrești de șapte ani, lansează la Vaslui partidul lui Dragnea

Iulian Șerban

APARIȚIE… Partidul lui Dragnea are la Vaslui mulți adepți care s-au grupat în jurul unui doctor chirurg, Iulian Șerban, pentru a genera o organizație județeană. Când toată lumea se aștepta ca la Vaslui, liberalii nemulțumiți din tabăra lui Orban să spargă gheața cu un nou partid, iată că chirurgul ieșean, adoptat la Negrești de șapte ani, lansează un nou curent politic, dar pe partea stângă. Într-o postare pe Facebook acesta spune că deja a demarat procedurile înființării Organizației Județene a Uniunii Pentru Patrie și explică de ce a ales partidul lui Dragnea pentru a reintra în politică. Doctorul Șerban este unul dintre semnatarii manifestului mai multor doctori din România, care au cerut Guvernului să “oprească isteria Covid-19”, este autorul mai multor cărți și a devenit cunoscut la noi în județ după ce a deschis la Negrești o clinică privată, de spitalizări de zi, drept reparație morală, după ce foștii săi colegi din PDL au închis spitalul din Negrești. Acesta a considerat atunci că s-a făcut o “eroare administrativă colosală, lăsând peste 70.000 de locuitori fără niciun serviciu medical, fiind nevoiți să vină pentru un banal tratament sau rețetă cale de o sută de kilometri”.

Scena politică este în fierbere, iar noua alianță în formare PSD-PNL a creat o undă de șoc în toate partidele. Multe se desfac și se fac în această perioadă. În PNL, de exemplu, Orban pregătește scindarea partidului, din PSD, Dragnea cu noul său partid vrea și el o felie. Partidulețele de buzunar, Pro România, Alde sau PMP își caută parteneri printre răzvrătiți, din clasicul instinct de conservare și de supraviețuire. Dacă PMP deja a dat semne că ar vrea să fuzioneze cu PNL, ALDE pare mai mult interesat să se unească cu noul partid al lui Orban pentru a ocupa o nouă poziție în dreapta Românească. Pro România, care prin liderul său ține coada sus, pare să fie cucerit milimetru cu milimetru de noua formațiune a lui Dragnea. Nici USR nu stă degeaba. Încearcă să se autointituleze ca fiind singura uniune politică care face opoziție reală, uitând că aici locul este ocupat de o altă uniune, cea a lui George Simion. În tot acest context național, în care furtuna provocată de noua alianță pare să măture tot, la Vaslui e o liniște totală. ALDE vrea mai degrabă să se topească în PSD-ul lui Buzatu, doar ca Dan Marian să-și păstreze funcția de vicepreședinte, iar USR trage nădejde că liberalii vor face în continuare cu ei majorități în cele două consilii locale de la Vaslui și Bârlad. Cu privire la noul curent, cel generat pe de o parte de Dragnea, și de partea cealaltă de Orban, în județ se fac încă calcule, iar singurii care au inițiativă sunt naționaliștii de la Alianța Pentru Patrie. În frunte cu un doctor care activează la Negrești, partidul lui Dragnea dă semne că este primul care scoate capul din “zăpada nepăsării” la noi în județ. Prin vocea doctorului Iulian Șerban, noul partid își face încălzirea și se pregătește să muște din electoratul lui Buzatu.

Iulian Șerban, un celebru medic din Iași care lucrează de ani buni la Negrești, este noul președinte al APP la Vaslui

Doctorul Iulian Șerban este un celebru chirurg ieșean care a activat în cadrul fostului Spitalul de Urgență Iași (astăzi, Institutul de Oncologie Iași). Din 2009 până în 2012 a fost președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Iași. Din 2014, acesta și-a deschis o clinică privată la Negrești, imediat după ce spitalul din Negrești a fost închis dintr-o gravă eroare administrativă a guvernării pedeliste din acea perioadă. De atunci, doctorul ieșean a rămas în județul Vaslui, mai ales în zona Negreștiului, încercând să suplinească prin clinica sa, specializată în internări de zi, nevoile medicale ale vasluienilor din nordul județului. Iată că acum acesta a decis să reintre în bătăliile politice, fiind primul președinte al partidului lui Dragnea la Vaslui. Printr-o postare pe FB, acesta a explicat de ce APP și nu alt partid. «Am decis să mă implic! În acest moment văd doar două forțe politice care să oprească patrulaterul PNL-PSD-USRPlus-UDMR de a distruge țara pe motivul pandemiei. AUR și Alianța pentru Patrie. Plus Diana Șoșoacă, cea care devine de una singură o forță politică. Ezitam însă pe diferite motive. AUR mi se pare cam prea religios și cu multe accente absurde (ca să nu spun altfel), de tipul “5G ne ucide” sau “Doar Dumnezeu ne poate salva!” Șoșoacă are drumul ei și pare a dori să reușească de una singură. De Alianța pentru Patrie auzisem puține, doar că este un partid creat de sau pentru Liviu Dragnea. Surpriza a venit de la acest din urmă partid când am primit invitația de a mă alătura lor. Două lucruri din programul lor m-au convins: susținerea capitalului românesc și oprirea totală a discriminărilor pe orice motiv, inclusiv pe motive sanitare. De aceea, am decis să formez o organizație județeană la Vaslui. Am alcătuit un colectiv de câteva persoane și avem deja mai mult de o sută de adeziuni de la vasluieni. Deși am început de 6 zile».

Patimile chirurgului Șerban, de când a spus că pandemia este o „invenție a celor care vor reașezarea ordinii mondiale”

HOTĂRÂT… Doctorul Șerban face parte din mișcarea anti-covid a medicilor din România. Acesta, împreună cu alți 250 de medici au semnat o scrisoare deschisă adresată președintelui și Guvernului României prin care cer să oprească „isteria provocată de Covid-19 și revenirea la normalitate”. Printr-o postare pe FB acesta spunea anul trecut că: “Probabil, din februarie 2020, OMS a primit notificări de la producători de teste pentru coronavirus și a acceptat fabricarea lor. Agențiile naționale au acceptat folosirea acestor teste pentru că erau aprobate de OMS și au fost pornite testările în toată lumea. Cu niște teste care nu erau verificate în practică! Într-un fel, OMS a judecat simplu. Testele, chiar dacă sunt eronate, nu pot face rău populației. Nu s-au gândit că acest test este singurul element de diagnostic pentru Covid-19 și singura dovadă că decesele sunt cauzate de coronavirus”. După aceste declarații, chirurgul a fost chemat în fața Colegiului Medicilor, fiind cercetat pentru „potențiale încălcări ale normelor de deontologie profesională”. Acesta le-a dat un răspuns, tot public, printr-un roman-manifest intitulat „Malpraxis”, în care-și expune viziunea sa despre Covid-19, dar mai ales despre isteria creată în lume prin declanșarea pandemiei. Hăituit de toată lumea pentru că a avut curajul să-și exprime un punct de vedere, chirurgul Șerban a decis să revină în politică și explică de ce a ales partidul lui Dragnea, deși nu este un mare fan al fostului președinte PSD. „Am spus că a fost o surpriză nominalizarea mea la conducerea organizației din Vaslui pentru că nu am fost un mare fan al lui Liviu Dragnea. Nici acum nu aș putea spune că sunt, dar recunosc că am speranța că unul ca el, care a suferit ca urmare a unei decizii absurde a “justiției”, să vină cu dorința de a pune ordine în justiție și sănătate. Mulți gândesc ca mine și îi aștept alături…”, spune în final președintele APP Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

 1. Spre deosebire de dul dr Serban eu sunt FAN LIVIU DRAGNEA si voi lupta pentru identitatea nationala!
  Nu pot accepta ca romanii sa moara in Afganisyan ,Irak,Samd fara ca poporul romannsa aiba un profit!
  Nu pot accepta ca in supermarketurile din România sa se vanda produse straije si produsele românești/autohtone sa fie aruncate…
  Nu pot acceota ca noi,romanii,suntem idiotii lumii si nu putem produce nici măcar masti de protectie….!!!
  Samd
  Pt cele expuse mai sus sinalte mii de motive este nevoie de App România si Liviu Dragnea!!

 2. Interesant este ce isi doesc vasluienii?!
  Ma întreb oare estr bine ca au scazut impozitele aferentr salariilor/muncii cu 12% datorita masurilor lui Liviu Dtagnra?
  Oare este bine va salariul minim a crescut de la 1400 ls 2100 lei datorita lui Liviu Dragnea?
  Oare este bine ca s-au triplat venitirike medicilor si asistenților din spitake?
  Oare era buna OUG 114 /2018 CARE plafona cv gazului la 68 lei mgwat pt consumatorii casnici

  Ssi asa mai departe

 3. Astăzi….toti marii hoți, ex Dragnea, Tariceanu, își fac partide politice! Toată clasa politică este un grup infracțional organizat! Dragnea xu partidul lui mai lipsea!

 4. Unul dintre foarte putinii medici cinstiti care respecta juralantul lui Hiporat si nu este „erou” ahtiat dupa bani. Romanii au inteles ce inseamna „eroii” din spitalele de az si evita cu orice pret sa ajunga pe mana l’or!

  • Medicii aia anti masca ? ma mir ca n-au scos perle si ca nu exista corvid 😀
   Ce sa facă si ei, pe spatele proștilor in politica se mănâncă o pâine destul de buna, indiferent ca ies sau nu la alegeri
   E de dat cu piciorul ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here