24.3 C
Vaslui
01-iul.-2022

Un concurs initiat de dascãlii Scolii „M. Sadoveanu” Husi face senzatie în toate judetele Moldovei!

SUCCES… Scoala „Mihail Sadoveanu” din Husi a reusit din nou sã punã într-o luminã foarte bunã întreg „orasul dintre vii”, cu o initiativã proprie, care, iatã, a reusit sã stârneascã interesul profesorilor si copiilor din toate judetele Moldovei! Este vorba despre concursul „Comunicare Plus”, cel care s-a bucurat de o participare impresionantã de aproape 4000 de elevi, din judetele Bacãu, Suceava, Vrancea, Neamt, Buzãu si, evident, Vaslui. Cu acest prilej, sâmbãtã, la Scoala „Mihail Sadoveanu” au venit reprezentantii ISJ Vaslui, Mariana Cãtãnescu, inspector general adjunct, si Nicoleta Hoha, inspector pentru învãtãmântul primar, care au lãudat seriozitatea acestui colectiv didactic, dar si excelența organizare a unor competitii de aceastã amploare. „Comunicare Plus” si-a propus sã formeze un respect si chiar o pasiune a copiilor pentru Limba Românã. Concursul vine ca o urmare fireascã a unui alt concurs de mare succes, „Mate Plus”, initiat de unul dintre cadrele didactice de referintã ale Husului, învãtãtoarea Maria Mihãilescu. „Faptul cã suntem o echipã unitã si toti ne implicãm de fiecare datã, în toate proiectele, este ceea ce ne aduce rezultatele cu care ne mândrim”, a spus, cu convingere, directorul Scolii „Mihail Sadoveanu”, prof. Daniela Brãnici.

Concursul „Comunicare Plus” este organizat la nivel regional, iar Scoala „Mihail Sadoveanu” din Husi a fost cea care a avut initiativa, dar si rãspunderea unei organizãri ca la carte. Coordonatorii principali ai competitiei sunt învãtãtoarele Maria Mihãilescu si Alice Negrea. „Este cel mai mare concurs al judetului Vasli la învãtãmânt primar, alãturi de Mate Plus. Ne bucurãm sã fim aici, sã facem parte din aceastã echipã de organizare a concursului. Competenta de comunicare este o competentã-cheie. Vizeazã o întelegere a tuturor cunostintelor si a lucrurilor care trebuie însusite pe parcursul vietii. O asa mare prezentã ne aratã importanta acestui concurs si ne bucurã. Ne dorim ca pe viitor sã avem cât mai multe editii, sã fie în fiecare an, cu cât mai multi copii implicati, care sã studieze profund Limba Românã”, inspector general adjunct, Mariana Cãtãnescu.

„Nu competitia este urmãritã, ci performanta clãditã cu pasi mãrunti”

„Subiectele sunt, într-adevãr, provocatoare, sunt subiecte care urmãresc sã evidentieze competentele elevilor. Copiii sunt pusi în situatia de a gândi, dar au si subiecte care le pot scoate în evidentã capacitatea creativã. Noi ne dorim ca acesti copii sã fie canalizati de mici spre performantã, nu neapãrat spre competitie. Nu competitia este urmãritã, dar vrem ca fiecare copil sã realizeze cã performanta poate fi atinsã prin pasi mãrunti, chiar de la aceastã vârstã”, a spus Nicoleta Hoha, inspector pentru învãtãmântul primar.

„Este, cu sigurantã, o carte de vizitã si pentru orasul nostru dintre vii si pentru scoala noastrã”

„Avem emotii din mai multe puncte de vedere. Acest concurs a cãpãtat o anvergurã care nu poate decât sã ne bucure. Ne-am dorit sã fie un concurs foarte bine organizat si am reusit, în primul rând datoritã celor doi coordonatori ai concursului, doamna învãtãtoare Maria Mihãilescu si doamna învãtãtoare Alice Negrea, dar si datoritã întregului colectiv. Este, cu sigurantã, o carte de vizitã si pentru orasul nostru dintre vii si pentru scoala noastrã. Eu am mai spus-o: acolo unde nu este muncã în echipã, lucrurile nu ies asa cum trebuie. Din fericire, în scoala noastrã, Scoala „Mihail Sadoveanu”, este o echipã. Atât colegii de la ciclul primar, cât si colegii de la gimnaziu, colaboreazã foarte frumos, dovadã fiind si rezultatele. Acestor concursuri li se adaugã un palmares al scolii, cu rezultate la concursurile si olimpiadele scolare; avem si proiect Erasmus, suntem si Eco-Scoalã, în programul mondial Eco-Scoalã. Practic, suntem o echipã în care fiecare face totul ca rezultatele muncii sã fie bune”, a spus Daniela Brãnici, directorul Scolii „Mihail Sadoveanu” Husi.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here