spot_img
27.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Un consilier independent în CLM Bârlad face diferenta!

- Advertisement -

POLITICÃ DE CACAINA Surprize peste surprize la Bârlad, dupã alegerile locale din 5 iunie! Dupã ce s-a consumat prima surprizã, aceea cã deputatul Adrian Solomon, candidatul PSD care deja se si vedea primar al orasului, a luat o bãtaie serioasã, fiind depãsit cu peste 2000 de voturi de candidatul PNL, avocatul Dumitru Boros, a mai apãrut încã una: la stabilirea mandatelor de consilier local din CLM Bârlad! BEC Bârlad, dupã introducerea datelor de pe procesele verbale ale sectiilor de votare, a stabilit, conform aplicatiei din calculator, cum se atribuie mandatele de consilier: zece la PNL, zece la PSD si unul consilierului independent Bogdan Sârbu, care a trecut pragul electoral pentru independenti! Dacã PSD, care-si linge rãnile în urma palmei primite de la bârlãdeni, care l-au alungat pe Solomon de la cârma Primãriei, a gãsit o solutie, propunându-i lui Bogdan Sârbu sã fie viceprimar, PNL, dupã ce s-a agitat, încercând sã gãseascã o solutie ca sã conteste atribuirea mandatului de consilier local lui Bogdan Sârbu, s-a rãzgândit si asteaptã acum sã preia mandatele de primar si consilier. La Bârlad, situatia este clarã: PNL a dat primarul, pe Dumitru Boros, si zece consilieri, urmând ca dupã validarea noului CLM si a primarului, sã se decidã cine va fi viceprimarul. „Eu sunt independent si nici mãcar nu-mi doresc aceastã functie. Vreau ca sã rãmân independent, asigurând astfel echilibrul între cele douã partide, pentru ca nici unul sã nu <<deraieze>> când se iau decizii pentru Bârlad”, a spus Bogdan Sârbu.

Final de alegeri locale la Bârlad. Scrutinul din 5 iunie a produs mari surprize, arãtând cã la Bârlad s-a creat un pol de dreapta, singurul de altfel dintre orasele judetului, nu împotriva PSD, ci împotriva deputatului Adrian Solomon, de care bârlãdenii s-au sãturat. Nu numai bârlãdenii, care nu l-au votat pentru functia de primar, au votat anti Solomon, dar chiar si multi membri PSD, sãtui de aerele tânãrului politician de Cacaina, care s-a înconjurat de tineri vulgari, care i-au asigurat cãderea de pe caii mari pe care se credea Solomon. Cert este cã, pierderea fotoliului de primar al Bârladului a destabilizat Organizatia PSD, care a pierdut si foarte multe locuri de consilieri locali! Iatã care este situatia finalã a „scorurilor” electorale la Bârlad, transmisã de BEC:

PRIMAR – voturi valabil exprimate: 22 733. Rezultate – Solomon Adrian (PSD) 7861 voturi, Boros Dumitru (PNL) 9969 de voturi. Urmeazã ceilalti candidati, opt la numãr, care niciunul n-a obtinut pragul electoral, dupã cum urmeazã: Ivan Vasile (ALDE) 794 voturi, Pâslarul Constantin (UNPR) – 488 voturi, Ioan Sava (PDU) – 159 voturi, Daniel Buzamãt (PSRo) – 459 voturi, Tiberius Nechita (PRU) – 431 voturi, Ionel Spiridon (PMP) – 690 voturi, Dionisie Lefter (independent) – 1456 voturi si Mircea Leonte (independent) – 336 de voturi. Primar ales: Dumitru Boros (PNL).

A doua surprizã la Bârlad: un independent în CLM!

Dupã socul pierderii functiei de primar, PSD a primit o a doua loviturã datã de bârlãdeni: numãrul de consilieri locali din CLM! Dacã pânã pe 5 iunie, aveau 16 consilieri locali, acum au doar zece, tot atât cât au si cei din PNL! Rezultatele finale ale votului la CL sunt: PSD – 7961 voturi, PNL – 8373 de voturi. Restul partidelor si independentilor n-au atins pragul electoral sau coeficientul de intrare (la independenti) în CLM, cu exceptia unui singur independent: Bogdan Sârbu! Acesta a obtinut 999 de voturi, iar coeficientul de voturi pentru independenti ca sã intre în CL a fost calculat de aplicatia de la BEC, la 777 de voturi. Asadar, el având 999 de voturi, deci mai mult decât era necesar, a primit mandatul de consilier local. Distributia mandatelor de consilier local a fost simplã: PNL – 10 mandate, PSD – 10 mandate si Bogdan Sârbu (independent) – 1 mandat. Pentru cã în CLM Bârlad sunt 21 de consilieri locali.

Lista consilierilor PSD este urmãtoarea: Cristina Tiron, Marin Bunea, Roxana Miron, Andrei Huiban, Dorin Apostu, Sorinel Rãducanu, Vasile Rosca, Georgicã Motrea, Catinca Popa si Constantin Gâlea.

Lista consilierilor PNL care au acces în CLM: Elena Monu, Corneliu Plesu, Mihai Ardeleanu, Iulian Mihail Bâcã, Georgicã Florian Vulpe, Liviu Luca, Ionel-Marius Pasat, Cezar Toporas, Adrian Todireasa si Carmen Bularda.

Ciotul din CLM: Bogdan Sârbu!

Ca în poezia lui Eminescu, când „întreg aliotmanul se împiedicã de-un ciot”, Bogdan Sârbu, asistentul medical de la spitalul bârlãdean, fost director de îngrijiri medicale al spitalului, în perioada mandatului de manager a lui Dionisie Lefter, a ajuns o persoanã foarte curtatã de PSD si PNL. Dacã liberalii au avut primul impuls sã conteste atribuirea mandatului de consilier local lui Bogdan Sârbu, dar s-au rãzgândit vãzând acuratetea cu care a lucrat BEC, numai în spiritul legii, Adrian Solomon a fãcut un adevãrat spectacol politic, ca sã abatã cumva atentia de la pierderea alegerilor si sã îsi mai arate, poate pentru ultima oarã, muschii sãi de politician de Cacaina. A iesit ieri într-o conferintã de presã, anuntând cã echipa sa consilieri locali (cei zece enumerati mai sus) îl va sustine pe Bogdan Sârbu la functia de viceprimar! „Îi felicitãm pe cîstigãtori si le urãm succes. În ceea ce priveste rezultatele pentru Consiliul Local, acesta va fi reprezentat de 10 membri PSD, 10 membri PNL si un consilier independent, în persoana lui Bogdan Sârbu. Noi l-am felicitat deja pe Bogdan si, prin urmare, îl vom sustine pe el la functia de viceprimar al municipiului Bârlad, ca independent. Dacã Bogdan va fi de acord, el va fi noul viceprimar, astfel încât sã avem satisfactia votului pentru un independent, recunoscutã si în cadrul administratiei publice locale. Cum va evolua el ulterior, nu ne intereseazã în acest moment. Este o propunere clarã si deschisã, pentru a bloca accesul la aceastã functie a domnului securist Corneliu Plesu. Indiferent de propunerea PNL – pro Sârbu sau pro Plesu – noi îl vom sustine pe Bogdan. Fãrã a-i cere sã intre în partid, ci rãmânând independent, asa cum l-au votat bârlâdenii. Dacã se va întâmpla ca domnul Dumitru Boros sã sustinã varianta Plesu, îl asigur cã viata în Consiliul Local va fi cât se poate de durã, mergând chiar pânã la declansarea alegerilor anticipate pentru Consiliul Local. Este inadmisibil ca, dupã atîtia ani de la Revolutie, un personaj ca domnul Plesu sã se gândeascã mãcar cã va primi votul unor consilieri pentru a ocupa o asemenea functie. Sper ca Bogdan sã fie constient de misiunea pe care i-am propus-o. Tot ce ne dorim de la el este sã fie cel mai corect si cel mai bun viceprimar. Acum doar depinde de el”, a spus Adrian Solomon.

PNL îl contrazice pe Solomon

Cel acuzat de Adrian Solomon cã ar vrea sã fie numit viceprimar al Bârladului, consilierul local Cornel Plesu, neagã cã ar avea asemenea aspiratii. „Nu sunt mai securist decâ altii si chiar decât el, care sunt în PSD. Atâta timp cât am candidat recunoscând acest lucru si am fost ales, nu înteleg de ce permanent se fac atâtea discutii pe aceastã temã. Dar îl asigur cã eu nu am discutat cu nimeni pentru aceastã functie. Noi am analizat, este drept, posibilitatea de a contesta mandatul de consilier al lui Bogdan Sârbu, dar am vãzut cã este legal distribuit, asa încât nu am mai fãcut contestatie. Vom astepta sã fie investit domnul primar Boros, apoi CLM Bârlad si apoi, dupã ce vor fi cel mai probabil anumite discutii în partid, vom stabili care va fi propunerea noastrã. Oricum cred cã domnul Solomon trebuie sã-si vadã de partidul sãu, pe care l-a tras mult în jos si asta trebuie sã dea de gândit mai marilor sãi politici. Tot timpul el este cel cinstit si onest, dar de ce nu îsi asumã rãspunderea pentru rezultatul dezastruos de la Bârlad, care este un rezultat personal al sãu, si sã lase organizatia PSD Bârlad sã se poatã reorganiza ca sã devinã una performantã?”, a spus Cornel Plesu.

Bogdan Sârbu … se mai gândeste!

„Am fost, într-adevãr, contactat de domnul Solomon, am fost surprins de propunerea dumnealui, dar eu nu iau decizii acum. Trebuie sã mã linistesc, sã analizez oportunitãtile si sã vãd ce este bine pentru bârlãdeni. Cred cã, atunci când am plecat din PNL, am spus cã voi dovedi cã se poate ajunge consilier local si ca independent. Si am dovedit. Asa cã, s-ar putea cã nu fiu <<tentat>> de functia oferitã, sã rãmân independent, în asa fel încât, având în vedere cã cele douã partide au câte zece consilieri, deci un numãr egal, eu voi fi cel care va asigura echilibrul pentru ca sã nu existe <<deraieri>> ale niciunui partid, spre binele bârlãdenilor, cãrora le multumesc cã m-au ales”, a spus Bogdan Sârbu.

POLITICÃ DE CACAINA Surprize peste surprize la Bârlad, dupã alegerile locale din 5 iunie! Dupã ce s-a consumat prima surprizã, aceea cã deputatul Adrian Solomon, candidatul PSD care deja se si vedea primar al orasului, a luat o bãtaie serioasã, fiind depãsit cu peste 2000 de voturi de candidatul PNL, avocatul Dumitru Boros, a mai apãrut încã una: la stabilirea mandatelor de consilier local din CLM Bârlad! BEC Bârlad, dupã introducerea datelor de pe procesele verbale ale sectiilor de votare, a stabilit, conform aplicatiei din calculator, cum se atribuie mandatele de consilier: zece la PNL, zece la PSD si unul consilierului independent Bogdan Sârbu, care a trecut pragul electoral pentru independenti! Dacã PSD, care-si linge rãnile în urma palmei primite de la bârlãdeni, care l-au alungat pe Solomon de la cârma Primãriei, a gãsit o solutie, propunându-i lui Bogdan Sârbu sã fie viceprimar, PNL, dupã ce s-a agitat, încercând sã gãseascã o solutie ca sã conteste atribuirea mandatului de consilier local lui Bogdan Sârbu, s-a rãzgândit si asteaptã acum sã preia mandatele de primar si consilier. La Bârlad, situatia este clarã: PNL a dat primarul, pe Dumitru Boros, si zece consilieri, urmând ca dupã validarea noului CLM si a primarului, sã se decidã cine va fi viceprimarul. „Eu sunt independent si nici mãcar nu-mi doresc aceastã functie. Vreau ca sã rãmân independent, asigurând astfel echilibrul între cele douã partide, pentru ca nici unul sã nu <<deraieze>> când se iau decizii pentru Bârlad”, a spus Bogdan Sârbu.

Cezara MIRONICÃ (Bârlad)

Final de alegeri locale la Bârlad. Scrutinul din 5 iunie a produs mari surprize, arãtând cã la Bârlad s-a creat un pol de dreapta, singurul de altfel dintre orasele judetului, nu împotriva PSD, ci împotriva deputatului Adrian Solomon, de care bârlãdenii s-au sãturat. Nu numai bârlãdenii, care nu l-au votat pentru functia de primar, au votat anti Solomon, dar chiar si multi membri PSD, sãtui de aerele tânãrului politician de Cacaina, care s-a înconjurat de tineri vulgari, care i-au asigurat cãderea de pe caii mari pe care se credea Solomon. Cert este cã, pierderea fotoliului de primar al Bârladului a destabilizat Organizatia PSD, care a pierdut si foarte multe locuri de consilieri locali! Iatã care este situatia finalã a „scorurilor” electorale la Bârlad, transmisã de BEC:

PRIMAR – voturi valabil exprimate: 22 733. Rezultate – Solomon Adrian (PSD) 7861 voturi, Boros Dumitru (PNL) 9969 de voturi. Urmeazã ceilalti candidati, opt la numãr, care niciunul n-a obtinut pragul electoral, dupã cum urmeazã: Ivan Vasile (ALDE) 794 voturi, Pâslarul Constantin (UNPR) – 488 voturi, Ioan Sava (PDU) – 159 voturi, Daniel Buzamãt (PSRo) – 459 voturi, Tiberius Nechita (PRU) – 431 voturi, Ionel Spiridon (PMP) – 690 voturi, Dionisie Lefter (independent) – 1456 voturi si Mircea Leonte (independent) – 336 de voturi. Primar ales: Dumitru Boros (PNL).

A doua surprizã la Bârlad: un independent în CLM!

Dupã socul pierderii functiei de primar, PSD a primit o a doua loviturã datã de bârlãdeni: numãrul de consilieri locali din CLM! Dacã pânã pe 5 iunie, aveau 16 consilieri locali, acum au doar zece, tot atât cât au si cei din PNL! Rezultatele finale ale votului la CL sunt: PSD – 7961 voturi, PNL – 8373 de voturi. Restul partidelor si independentilor n-au atins pragul electoral sau coeficientul de intrare (la independenti) în CLM, cu exceptia unui singur independent: Bogdan Sârbu! Acesta a obtinut 999 de voturi, iar coeficientul de voturi pentru independenti ca sã intre în CL a fost calculat de aplicatia de la BEC, la 777 de voturi. Asadar, el având 999 de voturi, deci mai mult decât era necesar, a primit mandatul de consilier local. Distributia mandatelor de consilier local a fost simplã: PNL – 10 mandate, PSD – 10 mandate si Bogdan Sârbu (independent) – 1 mandat. Pentru cã în CLM Bârlad sunt 21 de consilieri locali.

Lista consilierilor PSD este urmãtoarea: Cristina Tiron, Marin Bunea, Roxana Miron, Andrei Huiban, Dorin Apostu, Sorinel Rãducanu, Vasile Rosca, Georgicã Motrea, Catinca Popa si Constantin Gâlea.

Lista consilierilor PNL care au acces în CLM: Elena Monu, Corneliu Plesu, Mihai Ardeleanu, Iulian Mihail Bâcã, Georgicã Florian Vulpe, Liviu Luca, Ionel-Marius Pasat, Cezar Toporas, Adrian Todireasa si Carmen Bularda.


Ciotul din CLM: Bogdan Sârbu!

Ca în poezia lui Eminescu, când „întreg aliotmanul se împiedicã de-un ciot”, Bogdan Sârbu, asistentul medical de la spitalul bârlãdean, fost director de îngrijiri medicale al spitalului, în perioada mandatului de manager a lui Dionisie Lefter, a ajuns o persoanã foarte curtatã de PSD si PNL. Dacã liberalii au avut primul impuls sã conteste atribuirea mandatului de consilier local lui Bogdan Sârbu, dar s-au rãzgândit vãzând acuratetea cu care a lucrat BEC, numai în spiritul legii, Adrian Solomon a fãcut un adevãrat spectacol politic, ca sã abatã cumva atentia de la pierderea alegerilor si sã îsi mai arate, poate pentru ultima oarã, muschii sãi de politician de Cacaina. A iesit ieri într-o conferintã de presã, anuntând cã echipa sa consilieri locali (cei zece enumerati mai sus) îl va sustine pe Bogdan Sârbu la functia de viceprimar! „Îi felicitãm pe cîstigãtori si le urãm succes. În ceea ce priveste rezultatele pentru Consiliul Local, acesta va fi reprezentat de 10 membri PSD, 10 membri PNL si un consilier independent, în persoana lui Bogdan Sârbu. Noi l-am felicitat deja pe Bogdan si, prin urmare, îl vom sustine pe el la functia de viceprimar al municipiului Bârlad, ca independent. Dacã Bogdan va fi de acord, el va fi noul viceprimar, astfel încât sã avem satisfactia votului pentru un independent, recunoscutã si în cadrul administratiei publice locale. Cum va evolua el ulterior, nu ne intereseazã în acest moment. Este o propunere clarã si deschisã, pentru a bloca accesul la aceastã functie a domnului securist Corneliu Plesu. Indiferent de propunerea PNL – pro Sârbu sau pro Plesu – noi îl vom sustine pe Bogdan. Fãrã a-i cere sã intre în partid, ci rãmânând independent, asa cum l-au votat bârlâdenii. Dacã se va întâmpla ca domnul Dumitru Boros sã sustinã varianta Plesu, îl asigur cã viata în Consiliul Local va fi cât se poate de durã, mergând chiar pânã la declansarea alegerilor anticipate pentru Consiliul Local. Este inadmisibil ca, dupã atîtia ani de la Revolutie, un personaj ca domnul Plesu sã se gândeascã mãcar cã va primi votul unor consilieri pentru a ocupa o asemenea functie. Sper ca Bogdan sã fie constient de misiunea pe care i-am propus-o. Tot ce ne dorim de la el este sã fie cel mai corect si cel mai bun viceprimar. Acum doar depinde de el”, a spus Adrian Solomon.

PNL îl contrazice pe Solomon

Cel acuzat de Adrian Solomon cã ar vrea sã fie numit viceprimar al Bârladului, consilierul local Cornel Plesu, neagã cã ar avea asemenea aspiratii. „Nu sunt mai securist decâ altii si chiar decât el, care sunt în PSD. Atâta timp cât am candidat recunoscând acest lucru si am fost ales, nu înteleg de ce permanent se fac atâtea discutii pe aceastã temã. Dar îl asigur cã eu nu am discutat cu nimeni pentru aceastã functie. Noi am analizat, este drept, posibilitatea de a contesta mandatul de consilier al lui Bogdan Sârbu, dar am vãzut cã este legal distribuit, asa încât nu am mai fãcut contestatie. Vom astepta sã fie investit domnul primar Boros, apoi CLM Bârlad si apoi, dupã ce vor fi cel mai probabil anumite discutii în partid, vom stabili care va fi propunerea noastrã. Oricum cred cã domnul Solomon trebuie sã-si vadã de partidul sãu, pe care l-a tras mult în jos si asta trebuie sã dea de gândit mai marilor sãi politici. Tot timpul el este cel cinstit si onest, dar de ce nu îsi asumã rãspunderea pentru rezultatul dezastruos de la Bârlad, care este un rezultat personal al sãu, si sã lase organizatia PSD Bârlad sã se poatã reorganiza ca sã devinã una performantã?”, a spus Cornel Plesu.

Bogdan Sârbu … se mai gândeste!

„Am fost, într-adevãr, contactat de domnul Solomon, am fost surprins de propunerea dumnealui, dar eu nu iau decizii acum. Trebuie sã mã linistesc, sã analizez oportunitãtile si sã vãd ce este bine pentru bârlãdeni. Cred cã, atunci când am plecat din PNL, am spus cã voi dovedi cã se poate ajunge consilier local si ca independent. Si am dovedit. Asa cã, s-ar putea cã nu fiu <<tentat>> de functia oferitã, sã rãmân independent, în asa fel încât, având în vedere cã cele douã partide au câte zece consilieri, deci un numãr egal, eu voi fi cel care va asigura echilibrul pentru ca sã nu existe <<deraieri>> ale niciunui partid, spre binele bârlãdenilor, cãrora le multumesc cã m-au ales”, a spus Bogdan Sârbu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.