spot_img
spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
18-mai-2024

Un consilier PSD de la Huși a cerut șpagă în numele „tatălui”

- Advertisement -
PENAL… În CL Huși a avut loc, în premieră, un autodenunț în legătură cu o șpagă încasată de Ion Iacob în numele Opoziției. Numai că Opoziția nu știa

TRAFIC DE INFLUENȚĂ… Un consilier local din CL Huși a pretins unei firme din oraș o sumă de bani, promițându-i patronului că, mituind cu ea și alți consilieri locali, poate să facă o manevră în Consiliu, în așa fel încât o firmă concurentă să nu primească aprobare să intre pe piața locală! Dezvăluirea extrem de gravă a fost făcută de consilierul Cătălin Țocu, cel care a relatat ieri, în plenul CL Huși, acest fapt. Deși, inițial, nu s-a dat niciun nume concret, cel care s-a simțit imediat și, bâlbâindu-se, s-a dat singur în vileag, a fost nimeni altul decât consilierul Ion Iacob, ales PSD. Acesta a confirmat faptul că el este cel care a vorbit cu patronul respectiv. Consilierul Țocu de la ALDE a împărtășit plenului toată isprava lui Ion Iacob care ar fi pretins șpagă de la „domnul patron Lemnaru” în numele mai multor consilieri, pentru a arăta că, deși au fost invocate de Iacob numele său, al consilierului Adrian Cocuz și al lui Radu Bobârnat, ei nu au nimic de-a face cu așa ceva. Consilierul Ion Iacob, devoalat în acest fel, vizibil încurcat, s-a rezumat doar la a bălmăji ceva neinteligibil față de aspectele amendate public de colegul Țocu. „Deci, consilierul Ion Iacob, care îl și reprezintă pe domnul primar în CA-ul spitalului Huși, cere șpagă de la patroni prin oraș, în numele consilierilor de la ALDE și PNL? Iar Poliția, procurorii sau chiar Consiliul Local lasă lucrurile așa, fără a se vedea care este adevărul în acest caz? Atunci acest Consiliu se compromite total”, au comentat, cu obidă, unii aleși.

Ieri, la CL Huși a fost o ședință agitată, cu tonuri ridicate, cu vorbe grele, dar și cu o dezvăluire care afectează imaginea și credibilitatea întregului Consiliu. Cel care a ținut să aducă în atenție o situație extrem de gravă este consilierul ALDE, Cătălin Țocu. Acesta a încercat să folosească un termen blând, pentru ceea ce, în fapt, scoate la iveală ideea de șpagă și de trafic de influență. „Un coleg de-al nostru mai “glumeț” l-a contactat pe domnul Lemnaru, cel cu Casa Funerară Luca – și ori domnul Lemnaru glumește, ori domnul consilier a glumit, dar i-a cerut o sumă de bani ca s-o împartă cu… Pentru a vota împotriva proiectului de data trecută. Și lua banii ca să îi împartă cu domnul Bobârnat, cu mine și cu domnul Cocuz”, a spus Cătălin Țocu, lăsând cu gura căscată pe mulți din sala de ședință. „Serios?”, s-a auzit spunând, uimit, consilierul Adrian Cocuz. Și până să întrebe cineva cine este, de fapt, consilierul care pretinde bani prin oraș, pentru a jongla cu voturile prin CL, s-a auzit glasul consilierului Ion Iacob, care, încurcat, nu a mai avut răbdare să îl arate cineva cu degetul, așa că s-a dezvăluit singur. „N-am vorbit niciodată așa ceva”, a spus Ion Iacob. Vizibil ironici, Cătălin Țocu și Radu Bobârnat au replicat aproape în același timp: „Dar nu-i vorba de dumneavoastră, domnule consilier. Sau vă simțiți cu musca pe căciulă?”. „Dar eu aici sunt cel mai supărat, că habar nu am despre ce e vorba”, a reacționat și consilierul Cocuz.

Ion Iacob s-a dat singur de gol, până să fie arătat cu degetul: „Da, știu, la mine vă referiți, că eu am vorbit cu domnul Lemnaru”

Din acest moment, s-a iscat o zarvă în plen și care erau uluiți, care râdeau, deși nu era nimic de râs, ba din contră… „Trădare, trădare, dar s-o știm și noi”, s-a auzit spunând un edil. Cătălin Țocu a insistat. „Eu vreau să nu fie pomenit numele meu, în asemenea contexte”. Ion Iacob, în loc să sară și cu fermitate să respingă orice suspiciune asupra integrității sale morale, care, iată, era acuzat că se folosește de numele colegilor pentru a pretinde bani patronilor din oraș, se auzea doar bălmăjind câte ceva acolo, vizibil încurcat. „Nu v-am dat numele”, a spus Cătălin Țocu. „Da, știu, la mine vă referiți, că eu am vorbit cu domnul Lemnaru”, s-a dat de gol Ion Iacob. „Dar de ce-ați vorbit cu domnul Lemnaru?”, a insistat Cătălin Țocu, dacă tot Iacob a scos porumbelul. „Dar n-am voie să vorbesc?”, a fost singura replică a lui Ion Iacob. De reamintit faptul că, recent, o firmă de servicii funerare, SC Covaliu Flor, a solicitat în CL Huși să primească autorizație pentru a transporta morții la groapă. Numai că, în mod ciudat, proiectul a avut tot felul de opoziții și piedici, ba a mai venit și un oarecare șef de asociație de servicii funerare de la Cluj, să spună „de ce nu” trebuie să i se dea autorizație firmei Covaliu Flor. Acum, după depășirea situației și primirea de către Covaliu Flor a avizului de a presta servicii de transport funerar, iese la iveală că la mijloc nu era vorba decât despre concurența dintre aceasta și o altă firmă locală. La această din urmă societate se pare că Ion Iacob, consilier local, s-ar fi dus să pretindă bani drept șpagă, ca să tragă sforile în CL Huși, iar firma concurentă să nu primească avizul. Cel puțin așa rezultă din afirmațiile consilierului Cătălin Țocu, cel care a expus în plen problema, vrând să se dezică astfel public de o asemenea situație, în care i s-a folosit numele.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

 1. O fi Iacob asta cum o fi , dar cert este ca Tocu este sub el ca valoare umana, o kurva masculina; Ba, degeaba ati inceput campania electorala si amenintatti oamenii cu dosare penale , ca tot nu o sa va voteze lumea; dragi huseni fiti pregatiti la ce campanie electorala va pregateste doctorasul la husi , o sa va fugareasxa la vot cu militia ca pe vremea lui Dragnea la Teleorman!

 2. Celebrul ION IACOB, o căpușă a societății hușene, care nu a făcut nimic decât sa ducă la sapa de lemn prin orice mijloace imaginea orasului(fie a echipei locale, fie a sportului in general, ca de, era consilier sportiv cândva, fără nici o calificare in domeniu – știa si el puțin fotbal ca a mai văzut la televizor) pentru câțiva lei, care ii pierdea noaptea pe la remi.
  Mereu cu interes, cand la Fcm Husi, cu domnul Rotariu patron, ba la Rasesti, plimba mingea ca un “îmbârligător” ca are el relații.Asa a luat si banii omului de a vândut garsoniera in blocul Recon, sau poate nu mai avea de remi si a zis sa completeze, nu mai vorbim de salariile angajaților.
  Uneori, cu aer de proprietar al stadionului, își mai permitea sa dea locuitorii care veneau sa se delecteze cu diferite activități , afara, ca unu e ION IACOB in Husi.
  Sa vina DNA, ancheta, probe sunt, Dar nu la pușcărie, ca nu e un pericol social, sa i se i averea, ca are ceva bani.

  Husi, Trezește-te!!!!!!!Altfel o sa fim cel mai sărac oraș din judet(si aici nu ma refer doar financiar)

 3. Exista o filmare cu domnul consilier când cere șpagă.Se pare ca se v-a mușamaliza !Alo domnii,scuturati-l ,va poate spune multe mizerii la care a participat.Sau se ajunge mai sus?

 4. Buna dimineata!! Cand lumea urla domn primar ca spitalu e jale ca tot ce era bun s-a dus dracului ca e condus de o gasca de care mai de care mai la pamant ca ciupilan se are la mana cu popa TREZITI-VA!!!!! LASATI DRACU MANARELILE !!! DE OAMENI CINSTITI ATI AUZIT?? AVETI PARINTI?? SUNT MANDRI SAU SE SUCESC IN PAMANT ACOLO???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.