18.2 C
Vaslui
03-oct.-2022

Un convoi al oficialilor sârbi a fost atacat cu pietre în Kosovo

- Advertisement -

Un convoi de vehicule transportând o delegaţie sârbă la o reuniune cu responsabili kosovari a fost atacat cu pietre, ieri, la Priştina, a anunţat poliţia locală citată de postul de radio B92.

„Convoiul delegaţiei Republicii Serbia, sub escorta poliţiei din Kosovo, a fost atacat cu pietre”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al poliţiei kosovare, Baki Kelani. Atacul a avut loc în apropierea sediului misiunii UE în Kosovo, EULEX.

„Două vehicule au fost avariate uşor, dar nu au fost răniţi”, a asigurat el. O persoană implicată în acest incident a fost arestată pe loc, potrivit aceleiaşi surse.

Potrivit unui comunicat al guvernului de la Belgrad, un „grup de huligani” a pus la cale incidentul, în timp de delegaţia sârbă se afla, ieri, în Kosovo, pentru a implementa acordurile la care s-a ajuns cu autorităţile de la Priştina.

Poliţia kosovară, KPS, a anunţat că a reţinut două persoane în legătură cu acest incident, una dintre ele fiind eliberată după ce i-au fost luate delcarţii pe această temă.

Proteste de la Belgrad

Premierul sârb Mirko Cvetkovici „a protestat ferm” pe lângă şeful diplomaţiei europene, Catherine Ashton, şi reprezentanţii internaţionali în Kosovo, cerând „o anchetă imediată şi urmărirea în justiţie a autorilor atacului”.

Kosovo şi-a proclamat unilateral independenţa faţă de Serbia în 2008. Belgradul consideră Kosovo provincia sa din sud.

Cu toate acestea, în martie 2011, Belgradul şi Pristina au iniţiat un dialog sub auspiciile UE şi au ajuns la mai multe acorduri asupra unor probleme ale vieţii de zi cu zi a locuitorilor din Kosovo.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.