15.2 C
Vaslui
30-sept.-2022

Un copil a murit dupã ce a cãzut fosa septicã (video)

- Advertisement -

GHINION A cãzut în fosa septicã dupã ce a avut ghinionul ca aceasta sã cedeze sub greutatea sa. Este vorba despre un copil de doar 13 ani pentru care soarta a fost nedreaptã si necrutãtoare. O moarte stupidã. Copilul s-a jucat asteptându-si sora sã iasã din cabinã. În doar cãteva minute totul a devenit o poveste tragicã: tabla care acoperea fosa a cedat, copilul a cãzut si s-a înecat pânã ce primii sãi salvatori au reusit sã-l scoatã si sã încerce sã-l readucã la viatã.

A mers la veceul din curte casei sale însotind-o pe sora sa, însã ce a urmat a rãvãsit întreaga comunã Dimitrie Cantemir. La un moment dat, pur si simplu, a cãzut în fosã, prima care a sesizat disparitia sa fiind sora, care, panicatã, si-a anuntat pãrintii. În doar câteva clipe, copilul nu se mai vedea. Primii sositi au fost cei de la Detasamentul pentru Situatii de Urgentã din comunã, pentru ca mai apoi, în jurul orei 11.00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã (ISU) Vaslui sã fie solicitat si sã intervinã pentru scoaterea copilului de 13 ani cãzut într-o fosã septicã aflatã în curtea casei în care locuia, asa cum a sunat solicitarea. Cei care l-au scos au fost cei de la Situatii de Urgentã din comunã, care l-au gãsit deja inconstient, fãrã respiratie. Apoi, la locul evenimentului s-au deplasat pe rând un echipaj de la Sectia Husi, o ambulantã SMURD cu echipajul de terapie intensivã mobilã de la Detasamentul Vaslui si un echipaj al Serviciului de Ambulantã Judetean. În momentul sosirii echipajelor ISU la fata locului, minorul fusese scos din fosa adâncã de aproximativ 3,5 metri. Nu prezenta însã semne vitale. Echipajul de pe ambulantã a început manevrele de resuscitare, care, ulterior, au fost continuate de cãtre echipajul de terapie intensivã mobilã si continuate mai bine de o orã. Din nefericire, în ciuda tuturor eforturilor depuse, copilul a fost declarat decedat.

Din primele cercetãri, a reiesit cã tragedia s-a produs în timp ce copilul se juca pe capacul de pe fosã, care a cedat sub greutate. Bãiatul o însotise pe sora sa si, în timp ce aceasta se afla în cabinã, a început sã sarã cu picioarele pe capacul exterior al latrinei. La un moment dat, capacul din tablã ruginitã a cedat sub greutatea copilului, acesta cãzând în interiorul latrinei adânci de 3,5 metri, plinã pe trei sferturi cu dejectii. Sora copilului si-a alertat mama, care a cerut sprijinul vecinilor si a sunat la numãrul de urgentã 112. Pânã la sosirea pompierilor si a echipajului de ambulantã, localnicii au reusit sã-l scoatã pe bãiat din fosã, acordându-i si primul ajutor. “Echipajul medical a efectuat manevrele de resuscitare în speranta repornirii activitãtii cardiace a copilului. Din pãcate, cu toate eforturile medicilor, bãiatul nu a mai putut fi salvat, fiind declarat decesul”, a declarat purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene.

Bãiatul de 13 ani era elev în clasa a VII-a la scoala din Gusitei, dar învãta în schimbul de dupã-amiazã, fiind acasã la acea orã. Politistii au deschis dosar penal în acest caz pentru ucidere din culpã si fac în continuare cercetãri pentru a stabili împrejurãrile exacte în care a murit copilul. (Andrei POPESCU)

http://youtu.be/PyV8PqK8M8Y

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.