spot_imgspot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
04-dec.-2023

Un copil de 5 ani are nevoie de terapie și ajutor ca să poată spune pentru prima dată „mama”! (FOTO)

- Advertisement -
TRIST… La 5 ani, Vlăduț nu a spus niciodată „mama”. Micuțul nu vorbește și nici nu poate merge. Există speranțe ca terapia să-l vindece 100%, însă are nevoie de ajutor!

APEL DE SUFLET… Un băiețel în vârstă de numai 5 ani, care suferă de epilepsie și retard psiho-motor sever, are nevoie urgent de tratament. Cu ajutorul terapiei  hiperbarice și TheraSuit, Vlăduț  are toate șansele să se bucure de copilărie. Din păcate, economiile părinților săi s-au epuizat. Pentru a putea continua terapia zilnică de recuperare psiho-motorie, micuțul are nevoie de 6.000 de lei lunar. 

După trei ani de terapie, Vlăduț își ține singur capul, stă în șezut și reușește să țină singur în mâini o minge. Lucruri obișnuite, chiar banale pentru oricare dintre noi, dar obținute cu atâta muncă de Vlad și medicii care au grijă de el. Cu toate acestea, la 5 ani, Vlăduț  nu a spus niciodată „mama” . Micuțul nu vorbește și nici nu poate merge.  „Am fost tare fericiți când a apărut Vlad în viața noastră. După numai 5 luni, bucuria s-a transformat  într-un coșmar. Plângea foarte mult și tresărea în somn. Ne-am speriat foarte tare când a făcut prima criză epileptică. După investigații nenumărate, am primit și diagnosticul: Encefalopatie Epileptica și retard psiho-motor sever. Ca și părinte, simți că totul se sfârșește acolo și că nimic nu mai are sens,” ne-a mărturisit Alexandra Chețan, mama lui Vlăduț.

„Șansele lui de recuperare stau în cât mai multe ore de terapie!”

A fost începutul unui lung drum prin spitale. Copilul era tot mai absent, nu zâmbea, nu își putea susține capul. Alexandra este asistent social și a ajutat  zeci de copii. S-a simțit însă neputincioasă când a venit  vorba de nevoile propriului copil.  „Cu trecerea timpului, am realizat însă că trebuie să accept situația. Doar așa puteam să îl ajutăm pe Vlad să își revină și să aibă o viață cât se poate de normală. Șansele lui de recuperare stau în cât mai multe ore de terapie. Din punct de vedere fizic, se poate recupera 100%. În ceea ce privește starea psihică, depinde și de el, de interesul manifestat pentru anumite activități. E foarte important însă ca Vlad să nu mai facă crize epileptice, ” ne-a explicat Alexandra.

Vlad are mare nevoie de ajutor!

„E foarte greu să îți vezi copilul într-o asemenea situație, dar facem orice ca Vlad să ducă o viață cât se poate de normală, să devină – cu timpul – independent. Cu determinare din partea lui, dar mai ales cu ore de terapie adecvată, lucrurile se pot îmbunătăți. În prezent însă, lucrează doar soțul,  e profesor de sport. Eu am lucrat ca asistent social, dar sunt în concediu de creștere copil cu dizabilități. Nu ne permitem să strângem banii de care are nevoie Vlad în fiecare lună. Este foarte greu, având cheltuieli zilnice ca toata lumea,” mărturisește Alexandra. „Donațiile noastre îl pot ajuta pe Vlăduț să continue drumul spre recuperare și poate, într-o bună  zi din viitorul nu foarte îndepărtat, și visul părinților săi, acela de a le spune „mama” și „tata”, va deveni realitate. Împreună putem realiza acest lucru. Orice sumă oferită îl aduce pe acest băiețel mai aproape de normalitate!” Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o Inimă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

 1. Pentru donații și sponsorizări din partea companiilor accesați linkul:https://salveazaoinima.ro/vlad-chetan/

  Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

  Cod de înregistrare fiscală: 31015982

  Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

  Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

  Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

  Cod SWIFT: BTRLRO22

  Cod BIC: BTRL

  Banca Transilvania Botoșani

  Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele Vlad Chețan!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.