15.8 C
Vaslui
25-sept.-2022

Un copil de numai 6 ani, operat de o tumorã rarã, are nevoie de ajutor! (FOTO)

- Advertisement -

APEL…Mihai si Maia Cebotari (37, respectiv 34 de ani) sunt oameni simpli de la tarã, au trei copii si trãiesc din munca câmpului. Familia Cebotari ducea o viata simplã, dar linistitã într-o comunã din raionul Soroca, Republica Moldova, asta pânã sã se îmbolnãveascã fiul lor mijlociu. Marcus are doar 6 ani si a trecut pânã acum printr-o operatie pe creier, tratament cu citostatice, radioterapie. Un cosmar care dureazã de 8 luni de zile, atât pentru el, cât si pentru familia sa.  Totul a început anul trecut în septembrie. Marcus avea dureri de cap tot mai dese asociate cu greatã si vãrsãturi. În urma unor investigatii medicale, pãrintii au primit vestea-soc: fiul lor are cancer cerebral.

„Dupã ce i s-a fãcut rãu, l-am dus la un control medical la Chisinãu. Medicii ne-au spus cã are tumorã la cap si trebuie operat de urgentã. L-au internat imediat. I-au fãcut analize necesare înaintea unei interventii chirurgicale, iar 7 zile mai târziu i-au îndepãrtat tumora. Dupã operatie, când au venit rezultatele de laborator am avut un nou soc, a picat efectiv cerul pe noi: Marcus a fost diagnosticat cu cancer medulodlastom. E groaznic sã te simti neputincios, sã vezi cum copilul tãu suferã, iar tu nu poti sã faci nimic. În primele douã luni de la operatie, Marcus nu a putut nici mãcar sã se dea jos din pat, nu putea merge, iar medicii din Chisinãu nu i-au dat nicio sansã la viatã! Atunci am decis sã-i cãutãm salvarea peste hotare”, ne-a povestit tatãl bãietelului.

Luptã din rãsputeri pentru copilul lor!

Mihai si Maia Cebotari (37, respectiv 34 de ani) sunt oameni simpli de la tarã, au trei copii si trãiesc din munca câmpului. Familia Cebotari ducea o viata simplã, dar linistitã într-o comunã din raionul Soroca, Republica Moldova, asta pânã sã se îmbolnãveascã fiul lor mijlociu. Dupã ce a primit verdictul crunt al medicilor, Mihai a scris mai multor clinici din strãinãtate, în speranta cã Marcus va putea fi totusi salvat. O clinicã din Turcia le-a adus din nou speranta în gânduri. Dupã ce au analizat documentele trimise online de tatãl bãiatului, medicii turci au decis sã-l primeascã pe Marcus la tratament. Un nou soc a venit imediat dupã ce cazul lui Marcus a fost acceptat. Costul tratamentului care îl poate salva depãsea 62.000 de euro.

„Am vorbit cu sotia, am vândut tot, animale, ce mai aveam pe lângã gospodãrie. Am lãsat ceilalti doi copii în grija bunicilor si am venit în Turcia pe 11 noiembrie. A început imediat chimioterapia si radioterapia, iar 7 luni mai târziu metastazele au dispãrut. Medicii ne-au avertizat însã cã existã pericolul de recidivã, asa cã trebuie sã continuam tratamentul”, ne-a povestit Mihai. „Noi locuim la tarã, nu avem un loc de muncã stabil si nu avem multi bani, trãim cu ce producem în grãdinã, abia ne întretinem familia. Atunci am deschis un cont bancar si oamenii ne-au ajutat sã strângem suma necesarã. Tratamentul a inclus radioterapie si chimioterapie, iar metastazele au dispãrut. Din pãcate, au rãmas niste celule canceroase si existã risc de recidivã. Acum, Marcus trebuie sã facã încã o rundã de chimioterapie, dar suma este de 55.800 de euro, pe care nu avem cum sã-i strângem”, ne-a spus, la rândul ei, mama bãietelului, Maia.

Cer ajutorul prietenilor din România

„Noi avem mai multi prieteni în România, unii au fost, din pãcate, si ei aici la tratament. Asa am aflat de Asociatia <<Salveazã o inimã>>. Mi-au spus cã Vlad Plãcintã se ocupã asa de cazuri încât nu lasã pe nimeni la greu. Noi sperãm din tot sufletul sã reusim sã strângem toti banii pentru a ne salva copilul! Mã întreabã mereu când mergem acasã! Îl amãgesc spunându-i cã mai trebuie si stam doar un pic! Îi e foarte dor si de frãtiorii lui, pe care nu i-a vãzut de 8 luni de când suntem aici, în Turcia!”, a mãrturisit Mihai, tatãl micului Marcus. Tot de atâtea luni, nici pãrintii nu si-au vãzut cei doi copii rãmasi acasã în Republica Moldova! Maxim are 15 ani, iar Melisa doar 4. Vorbesc zilnic la telefon si îi roagã sã se întoarcã acasã împreunã cu frãtiorul lor de care le este tare dor. Pãrintii nu stiu însã ce sã le mai spunã, încercând din rãsputeri sã îsi ascundã teama si lacrimile.

Orice donatie fãcutã în conturile Asociatiei „Salveazã o inimã” este o sansã în plus la viatã pentru acest bãietel. Orice sumã îi poate schimba destinul!

Pentru donatii:

Denumire entitate: Asociatia „SALVEAZà O INIMÔ;

Cod de înregistrare fiscalã: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX;

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001;

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001;

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Vã rugãm sã specificati în transferul bancar, la detaliile plãtii, numele Marcus Cebotari!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.