spot_imgspot_img
4.4 C
Vaslui
21-feb.-2024

Un copil nesupravegheat a cãzut într-o secerã

- Advertisement -

PÃRINTI INCONSTIENTI Un bãietel de numai patru ani, Gabriel C., din satul Rãscani, comuna Suletea a fost dus cu ambulanta în stare gravã ieri la Spitalul de Copii “Sf. Maria” din Iasi. Copilul a fost lãsat nesupravegheat de pãrinti, s-a jucat pe prispã cu sora sa geamãnã si a cãzut cu spatele în secera lãsatã neglijent de tatãl sãu. DGASPC Vaslui si IPJ Vaslui vor deschide fiecare câte o anchetã pentru a stabili dacã pãrintii se fac vinovati de neglijentã si rele tratamente aplicate minorului. Între timp, Gabriel este internat la ATI Reanimare, la Spitalul de Copii din Iasi, în stare destul de gravã.

Ieri dimneatã, la orele 8.08, Ambulanta Murgeni a fost solicitatã prin 112 în satul Rãscani, comuna Suletea, pentru a prelua un copil de patru ani, care prezenta o plagã întepatã în spate, cel mai probabil cu penetrarea pleurei. Copilul a fost preluat de ambulantã însã n-a putut fi stabilizat astfel cã s-a solicitat o masinã de la Statia de Ambulantã Bârlad, care l-a preluat de pe drum. La Compartimentul de Primire Urgente din cadrul Spitalului de Urgentã “Elena Beldiman” din Bârlad, medicii au reusit sã îl stabilizeze hemodinamic si l-au trimis pe micut cu ambulanta la Iasi, la orele 10.27, pentru a fi internat la Spitalul de Copii «Sf. Maria» din Iasi. Din cele relatate de medici ieseni, copilul se pare cã a cãzut accidental cu spatele în secera lãsatã aiurea, de tatãl copilului, pe prispã. De altfel, cei de la DGASPC Vaslui au fost sesizati de cãtre medici pentru a investiga starea socialã a micutului. “Copilul a fost internat la noi, la ATI Reanimare, cu plagã întepatã la nivelul hemitoracelui stâng posterior. S-au fãcut investigatii imagistice din care nu pare sã fie plagã penetrantã. Totusi plaga va fi examinatã sub anestezie, starea copilului fiind influentatã de rana produsã, destul de depreciatã, dar sã sperãm cã fiind stabil hemodinamic, starea sa se va îmbunãtãti”, a precizat medicul Cãtãlina Ionescu, purtãtorul de cuvânt al Spitalului de Copii «Sf. Maria» din Iasi.

Copilul este unul neglijat de familie

Pãrintii copilului au mai fãcut odatã obiectul unei anchete a politistilor din comuna Suletea, pentru cã acelasi copil, Gabriel, prezenta urme vãdite de violentã (vânãtãi), semn cã bãiatul este bãtut constant de pãrinti. Familia era oricum monitorizatã de cãtre cei de la DGASPC Vaslui si de cãtre politistii din Suletea, acum fiind deschis un dosar penal pe numele lor pentru a se afla exact cum a ajuns copilul sã cadã cu spatele în secerã. DGASPC Vaslui va face o anchetã socialã, pentru a stabili dacã familia respectivã este responsabilã pentru a-si creste în sigurantã copii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.