31.7 C
Vaslui
03-iul.-2022

Un cutremur puternic s-a produs în Iran

Un cutremur cu magnitudinea 6,5 s-a produs luni seara într-o zonă slab populată a Iranului, provocând moartea a cel puţin şapte persoane.

Epicentrul a fost localizat în apropiere de oraşul Hosseinabad şi la circa 100 de kilometri de localitatea istorică Bam, unde zeci de mii de persoane şi-au pierdut viaţa în 2003, relatează BBC. Locuitorii din Bam au spus că oraşul nu a fost avariat, dar au precizat că au simţit seismul.

Iranul se află într-o zonă afectată des de cutremure. Seisme de mică intensitate au loc în această ţară aproape zilnic.

Potrivit posturilor locale de televiziune, contactele telefonice cu zona afectată au fost blocate, iar autorităţile au trimis echipe de salvare.

Televiziunea iraniană de stat a anunţat că epicentrul cutremurului a fost la o adâncime de cinci kilometri. Pe scara magnitudinii de moment, folosită de Institutul american de geofizică USGS, un cutremur cu magnitudinea 6 este considerat puternic.

Cel mai grav cutremur petrecut în ultimii ani în Iran a fost un seism de 6,3 grade, care a lovit oraşul Bam, din sudul ţării, în decembrie 2003, provocând moartea a 31.000 de persoane, adică aproape un sfert din populaţia localităţii. Cutremurul a distrus, de asemenea, o străveche cetate construită din pământ.

Unii oficiali iranieni sugerează că ar trebui mutată capitala de la Teheran în alt loc, din cauza riscului seismic.

realitatea.net

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here