spot_imgspot_img
2.2 C
Vaslui
21-feb.-2024

UN DIRECTOR SI O DEMISIE SURPRIZĂ

- Advertisement -

• medicul Cristian Petrovici a ales partidul în locul functiei de director al Spitalului Judetean • acesta a preferat să demisioneze pentru a-si păstra locul de consilier judetean • doctorul se afla în incompatibilitate • noul director este medicul Sorin Ciobanu • la Roman, Leonard Achiriloaie a demisionat din CA al spitalului, tot pe motiv de incompatibilitate •

Spitalul Judetean are, începînd de astăzi, 1 februarie, un nou director, în persoana medicului Sorin Ciobanu, care a fost numit manager interimar pe o perioadă de 6 luni. Numirea s-a făcut luni, în sedinta de Consiliu Judetean, iar schimbarea a surprins pe multă lume, inclusiv pe sefii Sănătătii nemtene, care habar n-aveau cît de tulburi sînt apele în sistem. Ape agitate de politică. Noua situatie, mai mult decît neasteptată, mai ales că a survenit după doar o lună si jumătate de la numirea medicului Petrovici (foto) în fruntea unitătii sanitare, a fost cauzată de incompatibilitătile politice ale acestuia. Doctorul Petrovici a fost în ultimii ani consilier judetean din partea PDL dar si director al Spitalului Roznov. În momentul în care a avansat ierarhic si pe 20 decembrie a fost uns manager al Spitalului Neamt, reprezentantii opozitiei au considerat că functia lui nu cadrează cu cea de consilier judetean si au tipat ca din gură de sarpe: „să dispară incompatibilul“. Pentru că tărăboiul era mare, incompatibilul nu avea decît două alternative: demisiona din functia de director si rămînea consilier sau invers. Doar că dacă alegea spitalul, acolo unde era în cunostintă de cauză si îsi folosea propria experientă, stabilitatea partidului în CJ risca să fie puternic zdruncinată, întrucît PDL are o majoritate fragilă (18 din 35).

Sfat de taină

În consecintă, după un weekend cu discutii de taină la nivel înalt, Petrovici a ales binele partidului. Asa se face că în sedinta de ieri a CJ a fost prezentată demisia acestuia, depusă zice-se pe data de 18 ianuarie, iar consilierii pedelisti au luat act, au acceptat-o si a fost numit un nou director la spital. Astfel, doctorul Sorin Ciobanu, cel care pînă ieri a fost directorul medical al unitătii, a devenit de azi manager, iar doctorul Petrovici i-a preluat functia de director medical, pentru că asta nu mai dă incompatibilităti si dureri de cap. Astfel, încă o dată partidul a triumfat, membrii săi dovedind că interesele partidului sînt pe primul plan. Se pare că la finalul celor sase luni pentru care lui Sorin Ciobanu i-a fost aprobat mandatul interimar, CJ va organiza un concurs pentru ca numirea să fie făcută conform legii. Desi n-a fost votat de către pesedinti si penelisti nici pentru schimbarea din functia înaltă, nici pentru a o prelua pe cea de adjunct, Cristian Petrovici a ascultat alături de colegii de partid regretele opozitiei judetene că a renuntat la mandatul de manager. „Ne-am bucurat cînd doctorul Petrovici a cîstigat concursul pentru sefia Spitalului Judetean si ne-a asigurat că totul va fi bine. Iată că jocurile politice de culise au schimbat firescul lucrurilor si acel concurs se anulează! Noi îl simteam mai bine pe doctorul Petrovici ca director decît consilier! Tot vorbiti de «binele judetului», dar nu stiu dacă va putea fi asigurat binele cu astfel de atitudini“, a spus pesedistul Neculai Puscasu. Sorin Ciobanu nu este nici el un novice într-ale sefiilor, fiind ani buni directorul medical al unitătii sanitare nemtene. El a anuntat că planurile sale sînt de a continua ce a început în echipă cu doctorul Petrovici: „Vom continua să facem ce am început, iar prioritătile noastre sînt cresterea calitătii actului medical, sporirea confortului pacientilor si găsirea de noi resurse financiare care să permită modernizarea si rentabilizarea spitalului“.

Demisie si în CA al Spitalului Roman

Consilierul local PDL, Leonard Achiriloaie, director financiar contabil al Spitalului Roman si-a dat demisia din Consiliul de Administratie (CA) al unitătii, din motive de incompatibilitate. Economistul a declarat că era de asteptat să demisioneze. „Am fost nevoit să-mi dau demisia din CA, din cauza incompatibilitătii cu functia de director financiar contabil. Este incompatibilitate dar si conflict de interese, asa că am renuntat la calitatea de membru în Consiliul de Administratie al Spitalului Roman. Pînă la noi prevederi, voi rămîne consilier local PDL“, a declarat Leonard Achiriloaie. O eventuală incompatibilitate în cazul functiei de la spital cu cea de consilier este explicată de primarul Laurentiu Leoreanu ca fiind inexistentă, deoarece Achiriloaie nu are contract de management încheiat de Primăria Roman. „Leonard Achiriloaie si-a dat demisia din CA al Spitalului Roman, ceea ce este un lucru corect. În privinta celeilalte stări de incompatibilitate, aceasta nu poate functiona, deoarece acesta nu are încheiat contract direct cu Primăria Roman. Dacă directorul Mircea Coadă ar fi si consilier local, atunci acesta ar fi incompatibil cu functia, din cauză că este ordonator de credite si are si încheiat contract de management cu administratia publică locală“, a declarat primarul muncipiului Roman, Laurentiu Leoreanu. Acesta a mentionat că si în cazul directorilor de licee, Nicolae Iftimie si respectiv Daniela Suman, nu este vorba despre incompatibilitate, atîta timp cît acestia doi nu au fost numiti de primar. Din toamnă, acest lucru s-ar putea schimba prin promulgarea noii Legi a educatiei, care prevede numirea directorului de scoală de către primărie, în subordinea căreia sînt unitătile de învătămînt.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.