spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
27-feb.-2024

Un doctor român a revoluţionat medicina ortopedică. Copiii cu malformaţii la picioare pot merge din nou

- Advertisement -

Un medic român a pus la punct o tehnică chirurgicală pe care o pot folosi specialiştii din toată lumea. Este o metodă revoluţionară cu ajutorul căreia copiii cu malformaţii la picioare pot merge din nou.

Primul pacient, un băieţel de 7 ani, a fost deja operat de profesorul Gheorghe Burnei, la spitalul Marie Curie din Capitală.

După operaţia de miercuri, care a revoluţionat medicina ortopedică, băiatul de 7 ani va putea merge în sfârşit, ca toţi ceilalţi copii. Intervenţia a durat trei ore şi a fost o reuşită.

Operaţia constă în desfacerea articulaţiilor piciorului, astfel încât să permită redresarea şi membrul să capete o configuraţie nornală, explică prof. univ. dr. Gheorghe Burnei, medicul care a realizat operaţia.

Aceasta este o intervenţie originală pe care echipa de la Budimex a conceput-o în urmă cu şapte ani, ca o alternativă la operaţiile clasice. De ieri, a devenit o metodă individuală, care asigură o vindecare sigură, rezistentă în timp şi care păstrează articulaţia mobilă.

Procedeul urmează să fie comunicat într-un congres în ţară şi apoi publicat într-o revistă din străinătate, astfel încât medicii din toată lumea să-şi poată învăţa pacienţii să facă primii paşi.

www.antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.