Un drum din comuna Dãnesti s-a surpat înainte de inaugurare, constructorul aratã cu degetul spre cer | FOTO

PLOAIA, BAT-O VINA… Un drum proaspãt asfaltat din satul Emil Racovitã, care leagã centrul localitãtii de cimitir, s-a surpat înainte de inaugurare. Incidentul s-a petrecut miercuri seara, dupã o ploaie mai zdravãnã care a mãturat tot pietrisul care i-a stat în cale. Oamenii din sat nu au vreo nemultumire pentru cã asa covor asfaltic, chiar si surpat pe margini, nu au mai vãzut în viata lor. Nici autoritãtile locale nu sunt prea afectate, declarându-ne cã firma care s-a ocupat de asfaltare este una “foarte serioasã”. În plus, spune viceprimarul comunei Dãnesti, lucrarea nu a fost receptionatã, banii nu s-au plãtit în totalitate, asadar de unde atâta agitatie? Singurul care trãgea ieri dintr-o tigarã, nervos si dezamãgit de cele întâmplate, era dirigintele de santier, care ne-a spus cã drumul nu se surpa dacã nu ploua. ” Drumul de acolo e foarte îngust, nici douã cãrute nu încãpeau în acelasi timp. Vom reface covorul asfaltic, apoi vom turna rigole de acostament, de 50 de centimetri ca sã nu mai rupã apa asfaltul. La o ploaie normalã nu sunt probleme, însã zilele astea a turnat cu gãleata, iar cantitãtile de apã ne-au afectat lucrãrile. Luni voi veni cu echipa pentru a face si acele santuri în asa fel încât sã nu se mai întâmple ce s-a întâmplat”, a declarat responsabilul firmei Danlin XXL din Roman, cea care a câstigat lucrarea de asfaltare a drumurilor din satul Emil Racovitã, comuna Dãnesti.

Mai multe fotografii cu un drum deteriorat din satul Emil Racovitã au fãcut furori zilele trecute pe internet. Asfaltat în urmã cu doar douã sãptãmâni, drumul s-a surpat în urma precipitatiilor cãzute în ultima sãptãmânã. Ploaia de miercuri a fost cea mai puternicã si a mãturat tot stratul de piatrã spartã, lãsând covorul asfaltic suspendat în aer.

“Se duc lupte pentru primãrie, contracandidatii primarului pândesc orice gresealã”

Dacã pe internet pozele cu drumul suspendat au atras foarte multe comentarii negative la adresa primãriei si a firmei care se ocupã cu asfaltarea, lumea din sat era ceva mai împãciuitoare . “Cum sã fim supãrati cã s-a surpat drumul pe ici pe colo când noi n-am vãzut asfalt în viata noastrã pe ulitele astea. Eu sunt trecut de 70 de ani si nu credeam cã am sã mai prind ziua asta. Tot ei vor veni si vor turna santurile. Firma lucreazã foarte bine, numai cã asfaltul a fost proaspãt turnat si nu avea cum intra cu masina aia mare, cu care toarnã rigolele. Am pãtit ca proverbul ãla, oricât de bine ai face, dacã vine un prãpãd, se duce totul pe apa sâmbetei. Dar vã spun eu cã pozele au fost puse pe internet de ãia care se mãnâncã cu primarul. Toatã ziua i-am vãzut trecând în sus si în jos, au fotografiat tot drumul. Contracandidatul lui de la PNL îi cautã nod în papurã sã nu-l mai voteze oamenii. Noi suntem foarte multumiti de cum s-a lucrat. Au turnat repede si bine. Trebuiau sã facã santurile, dar s-au gândit sã mai lase asfaltul sã se întâreascã. Sã fie sãnãtosi cu drumurile lor suspendate cu tot, noi suntem multumiti cã avem asfalt la poartã”, ne-a declarat un localnic din satul Emil Racovitã.

“E o firmã serioasã, nu am avut probleme cu ea”

Multumiti de colaborarea cu firma Danlin XXl din Roman, judetul Neamt, erau si reprezentantii primãriei, nu doar sãtenii. Viceprimarul comunei Dãnesti ne-a declarat cã pânã acum au fost asfaltati cu aceeasi firmã în jur 8 kilometri de drum, fãrã a avea probleme de vreun fel. “Drumul e acolo, nu sunt probleme mari. Nu au apucat sã facã santurile, atâta tot. Am mai asfaltat în jur de 8 kilometri de drum cu firma asta si pânã acum nu am avut niciun fel de probleme. Am vorbit cu ei, vor veni sã facã santurile dupã ce se terminã ploile. Lucrarea nu e receptionatã, când va fi gata, cu sigurantã va arãta altfel. Rãutãti tot circulã pe internet, mai ales cã e si an electoral si toatã lumea încearcã sã se evidetieze cu ceva. Când nu te poti lãuda cu realizãrile proprii, împrosti cu noroi în realizãrile altora” a spus Viorel Coman, vicele Dãnestiului.

“Reparatiile le vom face pe cheltuiala noastrã”

Cel mai afectat de cele întâmplate cu drumul era dirigintele de santier. Oarecum firesc, pentru cã, spune acesta, firma va suporta reparatiile din fondurile proprii. “Lucrarea este în executie, nu este finalizatã. Eu, ca si constructor, trebuie sã remediez problemele apãrute, sã fac rigole betonate. Ne este putin ciudã cã am depus eforturi foarte mari sã asfaltãm toate drumurile astea si chiar si asa lumea e nemultumitã. Acum vin de la Dãnesti, acolo nu este un metru de covor asfaltic cu probleme, totul e fãcut ca la carte. Asa trebuia sã se întâmple si la Emil Racovitã, dar între timp a venit ploaia. Acum stãm cu ochii pe radar sã vedem când vor trece ploile ca sã ne putem reapuca de treabã. Totul va fi reparat pe cheltuiala noastrã, nu avem încotro. Drumul de acolo e foarte îngust, nici douã cãrute nu încãpeau în acelasi timp. Vom reface covorul asfaltic, apoi vom turna rigole de acostament, de 50 de centimetri ca sã nu mai rupã apa asfaltul. La o ploaie normalã nu sunt probleme, însã zilele astea a turnat cu gãleata iar cantitãtile de apã ne-au afectat lucrãrile. Luni voi veni cu echipa si ne vom pune pe treabã.”
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ